KNAB Brandavam piemēro 200 000 eiro lielu drošības naudu 0

Piektdiena, 08 mar 2019, 08:00 Versija drukāšanai

KNAB Brandavam piemēro 200 000 eiro lielu drošības naudu
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) trešdien aizturētajam uzņēmuma "Rīgas karte" valdes loceklim, no amata atstādinātajam pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" darbiniekam Aleksandram Brandavam kā drošības līdzekli piemērojis 200 000 eiro lielu drošības naudu, noskaidroja aģentūra LETA.


KNAB, aģentūrai LETA neatklājot personas identitāti, apliecināja, ka šodien aizdomās turētajai "Rīgas karte" amatpersonai piemēroti šādi drošības līdzekļi: drošības nauda 200 000 eiro apmērā, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

 

Trešdienas vakarā KNAB paziņoja, ka ir sācis kriminālprocesu par valsts un privāto akcionāru kopuzņēmuma SIA "Rīgas karte" amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

 

KNAB norādīja, ka krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

 

Kriminālprocesā trešdien tika aizturēta viena persona, kura saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju ir Brandavs. Viņš ir valdes loceklis valsts un privāto akcionāru kopuzņēmumā "Rīgas karte", partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs, kā arī patiesā labuma guvējs pilnsabiedrībā "Rīgas mikroautobusu satiksme".

 

Tāpat Brandavs līdz šodienai ieņēma "Rīgas satiksmes" Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāja amatu. Kā informēja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis, reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, kas saistītas ar Brandava aizturēšanu, "Rīgas satiksmes" valde viņu atstādinājusi.

 

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB sāktais kriminālprocess, kurā aizturēts Brandavs, nav saistīts ar auditorkompānijas "Ernst&Young" sagatavoto ziņojumu par situāciju "Rīgas satiksmē".

 

Auditorkompānijas ziņojums nav publiskots, bet Rīgas domes deputātiem un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem ļauts ar to iepazīties klātienē "Rīgas satiksmes" telpās. Pēc nu jau bijušā uzņēmuma pagaidu vadītāja Anrija Matīsa paustā, tas "ir ļoti kritisks" un tajā norādīta virkne pasākumu, kas jāveic, lai uzņēmums varētu turpināt funkcionēt. Vienlaikus auditori norādījuši, ka pēdējo piecu gadu periodā, bijušās uzņēmuma valdes vadībā, "Rīgas satiksmei" nodarīti desmitiem miljonu lieli zaudējumi.

0
Autors:LETA
Foto:Evija Trifanova / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti