Konflikts starp Gobzemu un Kaimiņu traucē izveidot valdību, atzīst Zakatistovs 0

Svētdiena, 20 jan 2019, 08:14 Versija drukāšanai

Konflikts starp Gobzemu un Kaimiņu traucē izveidot valdību, atzīst Zakatistovs

Milzīgais konflikts starp diviem "KPV LV" Saeimas deputātiem – Artusu Kaimiņu un Aldi Gobzemu – jau otro reizi traucē izveidot valdību, žurnālistiem norādīja "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.


Vēstīts, ka partijas "KPV LV" pārstāvis Didzis Šmits atsaucis savu kandidatūru uz ekonomikas ministra amatu, "Rīga TV24" paziņoja pats politiķis. "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Šmita lēmumu nevērtē, bet pieņem zināšanai.

 

Zakatistovs uzsvēra, ka, neatkarīgi no Šmita lēmuma, viņš, labklājības ministra amata kandidāte Ramona Petraviča un iekšlietu ministra amata kandidāts Sandis Ģirģens sestdien valdības veidošanas sarunās piedalīsies. Ir jāpabeidz darbs pie topošās valdības deklarācijas, atzina "KPV LV" frakcijas vadītājs.

 

Politiķis zināja teikt, ka pirmdien notiks frakcijas sēde, kur tiks lemts par tālākajiem soļiem. Tad arī varētu tikt rasts risinājums. "Noteikti nebūs straujas kustības," paredzēja Zakatistovs.

 

"Mums ir normāla frakcija ar dažiem solistiem. Tie solisti neļauj sistemātiski strādāt. Ir milzīgs konflikts starp Artusu Kaimiņu un Aldi Gobzemu. Šis personīgais konflikts traucē valdības veidošanu jau otro reizi. Faktiski visa valsts tiek turēta kā ķīlnieks divu indivīdu konfliktā," situāciju raksturoja "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs.

 

 

“KPV LV” līderis Gobzems atzina, ka partijā valda viedokļu dažādība. Proti, pats Gobzems ir pret Krišjāņa Kariņa (JV) valdību, savukārt Kaimiņš ir par. Spilgtām personībām ir tiesības uz savu viedokli, skaidroja politiķis.

 

Vaicāts, vai varētu savu viedokli mainīt attiecībā uz Kariņa valdību, Gobzems norādīja, ka viņa viedoklis nav izmaināms, pat izlaužot rokas.

 

Jau ziņots, ka premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV), reaģējot uz piektdienas vakara notikumiem, sociālajā vietnē "Twitter" pateicies Šmitam par ieguldīto darbu. Kariņš aicina "KPV LV" virzīt jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu.

 

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

 

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

0
Autors:DELFI
Foto:DELFI

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti