Kučinskis: Latvija tuvojas ES vidējam dzīves līmenim 0

Otrdiena, 01 jan 2019, 12:00 Versija drukāšanai

Kučinskis: Latvija tuvojas ES vidējam dzīves līmenim
Statistikas skaitļi liecina, ka Latvija strauji aug - mēs vairāk ražojam un eksportējam, mēs vairāk nopelnām un vairāk tērējam, mēs tuvojamies savam mērķim - Eiropas Savienības vidējam dzīves līmenim, Jaungada uzrunā paziņoja aizejošais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).


Politiķis atzina, ka turpat līdzās vairojas izaugsmes ēna un nevienlīdzība. "Spožie statistikas dati nekādi nespēj iepriecināt tos, kuri savu katra mēneša budžetu mēra vien dažos simtos eiro. Tomēr Latvijas budžeta iespējas ir tādas, kādas tās ir, jo iespējas palielināt minimālo algu, pensijas un pabalstus dos tikai Latvijas ekonomikas izaugsme. Cita ceļa brīvai valstij nav. Mums jau reizēm ļoti gribas ticēt absurdiem solījumiem, tomēr budžeta skaitļus piemānīt nevar," pauda premjerministrs.

 

Kučinskis pauda gandarījumu par sāktajām reformām izglītībā un veselības aprūpē, kurām "ieslēgt atpakaļgaitu vairs neizdosies". "Jā, daudzas lietas ir palikušas nepabeigtas, bet pamati ir iebūvēti stingri, jo izglītībai un veselības aprūpei jābūt pieejamai un, galvenais, kvalitatīvai," uzsvēra Ministru prezidents.

 

Premjers paslavēja savas valdības darbu, paužot viedokli, ka aizejošai valdībai izdevies spert pirmo soli, paaugstinot minimālo algu un ieviešot progresīvo ienākumu nodokli. "Bet ir jāiet tālāk. Nevienlīdzībai ir liels spēks, tas sašķeļ sabiedrību, tas saindē pat tuvu cilvēku attiecības, bet to nevar atcelt vai iznīdēt ar vienu Ministru prezidenta rīkojumu vai balsojumu Saeimā," sacīja premjers.

 

Kučinskis aicināja redzēt un saprast vienam otru - "pasniegt roku kādam, kurš nespēj iekāpt vilcienā, palīdzēt kādam, kurš veikalā nevar saskaitīt mazas naudiņas savā saujā, piebremzēt arī pie zaļās gaismas krustojumā, ja kāds vēl nav paguvis pāriet ielu, vai neatraidīt svešinieku, kam vajag parādīt ceļu".

 

"Mēs protam būt sirsnīgi un iejūtīgi, un reizēm mums visiem acīs saskrien asaras. No tām nevajag ne kautrēties, ne bēgt, asaras un cerības nespēj atņemt mums neviens," sacīja Kučinskis.

 

Vērtējot 2018.gadu, kas aizvadīts parlamenta vēlēšanu zīmē, Ministru prezidents izteicās, ka šajā gadā bijušas vērojamas kaislības, varas alkas un daudz solījumu. "Bija griba atrisināt visu ātri un uzreiz," piebilda premjers.

 

"Aiziet gads, kurā daudz uzzinājām paši par sevi un tiem, kas mums apkārt. Gribu cerēt, ka šī jaunā pieredze būs vērtīgs ieguvums," piebilda Kučinskis.

 

"Daudzi noteikti zina ironisko stāstu par trim aploksnēm, kuru aizejošās valdības vadītājs atstāj savam pēctecim. Pirmajā aploksnē ir vēstījums - visās nelaimēs vaino mani. Otrajā nav nekā. Bet trešajā ir padoms - gatavo trīs aploksnes. Nešaubos, ka pirmās vēstules padoms tiks izmantots visos iespējamos veidos, bet par spīti visam, otrajā aploksnē es ierakstu šādu padomu - nebaidies rīkoties!" sacīja aizejošās valdības vadītājs, "nākamajai valdībai vienmēr būšu gatavs palīdzēt ar padomu, vienlaikus - stingri vērtējot padarīto."

0
Autors:LETA
Foto:Edijs Pālens / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti