ZOLITŪDES TRAĢĒDIJA: Pēc pāris nedēļām jāsaka galavārds 0

Pirmdiena, 13 apr 2015, 10:07 Versija drukāšanai

ZOLITŪDES TRAĢĒDIJA: Pēc pāris nedēļām jāsaka galavārds
Sabrukušā Zolitūdes veikala Maxima izmeklēšana ir pabeigta un lieta nodota prokuratūrai, bet joprojām netiek sniegta atbilde, kas notiks ar plānotā kompleksa otru sastāvdaļu – 12 stāvu dzīvojamo ēku Rīgā, Priedaines ielā 20.


Šobrīd tā ir norobežota ar metāla žogu un pirmie stāvi apvilkti ar dekoratīvo sietu. Rīgas pilsētas būvvalde atbild, ka gaida SIA Homburg Zolitude viedokli par dzīvojamās ēkas turpmākās izmantošanas un rīcības plāniem. Skaidrībai par to, kas notiks ar dzīvojamo ēku, vajadzētu būt tuvāko pāris nedēļu laikā. Spriežot pēc pieejamās informācijas, dzīvojamā ēka, visticamāk, ir dzīvošanai droša.

 

Gandrīz pusgadu ilgst daudzstāvu dzīvojamās ēkas ekspertīzes slēdziena analizēšana un precizēšana. Pagājušā gada novembrī iesniegtajā dzīvojamās ēkas un tirdzniecības centra Priedaines ielā 20 tehniskās apsekošanas atzinumā būvvalde konstatēja vairākas neprecizitātes, marta sākumā tika saņemts precizētais un papildinātais atzinums, bet tagad būvvalde no ēkas īpašnieka vēlas saņemt nepārprotamu informāciju, ko tas nolēmis ar ēku darīt – nojaukt vai saglabāt. Rīgas pilsētas būvvalde 2014. gada novembrī saņēma vairāk nekā 300 lappušu biezu ekspertu atzinumu par daudzstāvu ēkas Priedaines ielā 20 tehnisko stāvokli. Ekspertīzes uzdevums bija noteikt, vai minētā daudzstāvu ēka ir ekspluatējama, no kā būs atkarīga teritorijas tālākā attīstība.

 

Par eksperta secinājumiem būvvaldē pašlaik nestāsta, solot to izdarīt pēc pāris nedēļām, bet SIA Homburg Zolitude pārstāve Rūta Grikmane norādīja, ka lēmumu par ēkas nojaukšanu vai saglabāšanu nav iespējams pieņemt ātri, jo iesaistītas ļoti daudzas puses, piemēram, banka, apdrošinātāji, tehniskie eksperti, investors. Par turpmāko rīcību jāvienojas visiem. Viņa sacīja, ka pašlaik notiek tehniskā atzinuma izpēte.

 

Neatkarīgā jau rakstīja, ka projekts Urbeto Priedaines ielā 20 uz laiku ir apturēts. Kopējais dzīvokļu skaits kompleksā ir 131, apartamentu cenas bija noteiktas, sākot no 1200 eiro kvadrātmetrā. Pirms ēkas pilnīgas pabeigšanas bija rezervēti 20 dzīvokļi. Pēc traģēdijas rezervācijas tika atteiktas, nauda potenciālajiem pircējiem – atdota.

 

Šīs ēkas būvniecībai SIA Homburg Zolitude no a/s Eesti Krediidipank saņēmusi 4,7 miljonus eiro. Projekta Urbeto attīstītāja ir

SIA Homburg Zolitude, kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam Homburg Eastern Europe Fund B.V., kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu. Šim uzņēmumam pieder pazemes autostāvvieta un daudzdzīvokļu nams, kā arī sabrukušā veikala jumta virsējā daļa. Tirdzniecības platību īpašnieks bija Tineo, kas ēku iznomāja mazumtirgotājam Maxima Latvija.

0
Autors:nra.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti