Vējonis vēlētos, lai priekšlikumi tiesnešu darba pilnveidei top pēc vēlēšanām 0

Trešdiena, 12 sep 2018, 13:03 Versija drukāšanai

Vējonis vēlētos, lai priekšlikumi tiesnešu darba pilnveidei top pēc vēlēšanām

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sagaida, ka Tieslietu ministrija (TM) piedāvās priekšlikumus tiesnešu disciplināratbildības un kvalifikācijas novērtēšanas regulējuma pilnveidei, tomēr tam būtu jānotiek pēc vēlēšanām, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja prezidents.


"Visi ir vēlēšanu gaidās un pēc tam būs pēcvēlēšanu gaidas. Tas nav saturīgākais laiks, lai šādi priekšlikumi taptu. Bet tas, manuprāt, būs viens no pirmajiem uzdevumiem, kas jaunajai koalīcijai, jaunajam tieslietu ministram un tieslietu ministrijai būs jāsagatavo," skaidroja Vējonis.

 

Viņš uzsvēra, ka pagaidām pats šādu iniciatīvu nav piedāvājis, jo tas konkrētajā gadījumā būtu jāveic TM, taču, ja ministrija to nedarīs, tad no Valsts prezidenta puses šādi priekšlikumi tikšot sagatavoti.

 

Viņš gan atturējās prognozēt, kad šādi priekšlikumi varētu tikt piedāvāti, paužot, ka ir priekšvēlēšanu laiks, kas zināmā mērā visās nozarēs un kopumā valstī paralizējot normālu darbu.

 

Komentējot Valsts kancelejas piedāvājumu tiesnešu un prokuroru atlīdzības reformai, kas cita starpā paredz palielināt tiesnešu bāzes algu par vidēji 30%, vienlaikus palielinot arī prokuroru atalgojumu, Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka par tiesnešiem jāstrādā profesionālākajiem un labākajiem juristiem, tādēļ algai jābūt konkurētspējīgai.

 

"Pašai tieslietu sistēmai ir jāveic pašattīrīšanās darbs, jo pašreizējo tiesnešu vidū pilnīgi visi varbūt nav pilnīgi godīgi. Algām ir jāaug, bet arī kopumā valsts pārvaldē būtu jārunā par iespējām paaugstināt atalgojumu. Atalgojuma un izdienas pensiju jautājumi būs darba kārtības jautājumi arī nākamajai koalīcijai," piebilda Valsts prezidents.

 

Jau vēstīts, ka Vējonis Latvijas tiesu sistēmas simtgadei veltītajā konferencē šonedēļ aicināja Saeimas Juridisko komisiju un TM turpināt pilnveidot tiesnešu disciplināratbildības un kvalifikācijas novērtēšanas regulējumu.

 

"Tiesnešu disciplināratbildības noilguma termiņiem ir jābūt garākiem, jo mēs bieži vien par izdarītājiem pārkāpumiem uzzinām vēlāk par likumā noteiktajiem diviem gadiem. Ir jāparedz iespēja veikt tiesnešu kvalifikācijas ārpuskārtas novērtēšanu arī ārpus disciplināratbildības procesa, ja tam ir svarīgi iemesli. Tāpat jāizvērtē, kā padarīt efektīvākus un iedarbīgākus tiesnešu kvalifikācijas novērtēšanas un disciplināratbildības mehānismus," norādīja Vējonis.

0
Autors:LETA
Foto:LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

8. maijā, 14:53 Klimata un enerģētikas ministrijas vadību nosver uz šķeldas svariem Daugavpilī
29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti