Latvijas Radio koris koncertēs Francijas Radio festivālā Monpeljē 0

Otrdiena, 17 jūl 2018, 10:00 Versija drukāšanai

Latvijas Radio koris koncertēs Francijas Radio festivālā Monpeljē
Latvijas Radio koris un tā mākslinieciskais vadītājs diriģents Sigvards Kļava, devušies ikvasaras tradicionālajā koncerttūrē uz Franciju, lai piedalītos Francijas Radio un Monpeljē reģiona rīkotajā festivālā, informē kora pārstāvji.


21. jūlija vakarā festivāla norises centrālajā vietā Berlioza operā Le Corum izskanēs Leo Delība opera "Kasija", kuru Latvijas klausītājiem būs iespējams dzirdēt Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē pulksten 21. Savukārt 23. jūlija un 25. jūlija vakarā Latvijas Radio koris klausītājus priecēs koncertos, kuri notiks greznākajos Francijas dievnamos – Monpeljē un Kahoras katedrālēs.

 

Leģendārā komponista, producenta un režisora Renē Kērninga dibinātais Francijas Radio festivāls Monpeljē notiek kopš 1985. gada. Jau no festivāla pirmsākumiem tā programma tradicionāli ir piesātināta ar vairāk nekā simts dažādiem operas un džeza mūzikai veltītiem notikumiem, tostarp operas uzvedumiem, simfonsikās mūzikas koncertiem, kamermūziku, filmu programmu, lekcijām un diskusijām. Festivāls, ar vairāk kā 30 gadu senām muzikālām tradīcijām, ik gadu pulcē arī jaunos pasaules talantus, iekļaujot programmā jauno mākslinieku priekšnesumus.

 

Francijas Radio un Monpeljē reģiona rīkotais festivāls ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas vasaras mūzikas festivāliem un Latvijas Radio koris tajā ir gaidīts viesis jau vairāk nekā 25 gadus. To spilgti apliecina arī Latvijas Radio kora dziedātāja Egila Jākobsona pieredze, jo "brīdī, kad no skatuves piesaka Latvijas Radio kori, ovācijas vienmēr ir lielas un īpaši korim veltītas. Tas patiesi ir liels gandarījums!"

 

Sigvards Kļava ar lepnumu uzsver, ka "slavenais Monpeljē festivāls uzauga kopā ar Latvijas Radio kori. Mēs bijām vieni no pirmajiem kolektīviem, kuri uzsāka regulāras attiecības ar festivālu laikā, kad festivāls tikai dzima. Mums bija tā laime būt uzaicinātiem, mēs esam vēstures liecinieki un arī vieni no šī festivāla veidotājiem, kas vēl šodien turpina baudīt sadarbību."

 

23. jūlija vakarā Latvijas valsts simtgades svinību zīmē būs dzirdama koncertprogramma "Baltijas skaņa", un Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā piepildīs monumentālās 14. gadsimta gotikas pērles - Monpeljē katedrāles velves. Koncertprogrammā izskanēs Pētera Vaska, Ērika Ēsenvalda, Arvo Perta un citu skaņražu opusi. Turpinot Latvijas valsts simtgades svinību ceļu, Francijas koncerttūres izskaņā Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļava vadībā 25. jūlija vakarā viesosies gleznainajā Kahoras provincē, kur izskanēs Baltijas skaņu audekliem vītā koncertprogramma "Baltijas skaņa".

 

Francijas Radio festivāls Monpeljē šogad norisināsies no 9. līdz 27. jūlijam.

0
Autors:DELFI
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti