Darbu atsākuši visi seši "Vairāk saules" restorāni 0

Sestdiena, 16 jūn 2018, 17:05 Versija drukāšanai

Darbu atsākuši visi seši "Vairāk saules" restorāni
Visi seši uzņēmuma "Vairāk saules" restorāni sestdien atsākuši darbu atbilstoši tam, kā bija plānots, aģentūrai LETA pavēstīja restorānu tīkla pārstāve Laura Minskere.


Ņemot vērā, ka jaunu kases aparātu piegādāšana prasa laiku, līdzšinējo trīs līdz četru kases aparātu vietā vienā restorānā strādā viens vai divi. Minskere atturējās prognozēt, kad restorānos varētu tikt nodrošināts iepriekšējais kases aparātu skaits.

 

Piektdienas vakarā jau bija atvērti "Vairāk saules" restorāni tirdzniecības centros "Mols" un "Spice". Uzņēmuma pārstāve izsaka pateicību klientiem, kuri pauda atbalstu un bija ieradušies ar simboliskām dāvaniņām viesmīļiem.

 

Uzņēmuma darbiniekiem tiesībsargu noņemtās mantas nebija atdotas vēl līdz piektdienas vakaram plkst.18, norādīja Minskere. Šo jautājumu uzņēmums risina ar advokāta palīdzību. "Vairāk saules" birojā lielākā daļa nepieciešamo lietu ir atjaunotas, lai gan viss bija jāsāk "no nulles", jo ir konfiscēti visi datori, interneta sistēma un pārējās lietas. Nepieciešamie darbi, lai atjaunotu biroja darbību, vēl turpinās.

 

Kā novēroja aģentūra LETA, pēc plkst.11 bija atvērts arī "Vairāk saules" restorāns Dzirnavu ielā un tajā jau bija ieradušies pirmie apmeklētāji. Aptaujātie darbinieki norādīja, ka pozitīvi raugās uz tālāko restorāna darbu un prognozēja, ka jau nākamnedēļ situācija varētu atgriezties ierastajā gultnē. Jau pašlaik klienti uzslavē uzņēmumu par darba atsākšanu, norādīja restorāna darbiniece Beate.

 

Ņemot vērā, ka nav atjaunoti telefonsakari, cilvēki rezervācijas veic uz menedžera privāto telefonu, norādīja darbiniece. Tāpat Dzirnavu ielas restorānā līdzšinējo trīs kases aparātu vietā pašlaik ir sagādāti divi, tāpēc viena no trīs zālēm apmeklētājiem nebūšot pilnībā pieejama.

 

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja uzņēmuma pārstāvji, ņemot vērā, ka policija uzņēmumam nesniedz informāciju, cik ilgi visa izņemtā manta, īpaši kases aparāti, paliks policijā, restorānu darbības atsākšanai tīkla īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" iegādājusies jaunus kases aparātus. Tika veikts intensīvs darbs, lai tos saprogrammētu atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta prasībām.

 

Tas darbosies kā pagaidu risinājums, jo pilnībā atjaunot visu sistēmu tik īsā laikā nav iespējams. Būtiskākās lietas norēķinu veikšanai darbojas un čekus uzņēmums var izsniegt. Ņemot vērā, ka kratīšanas laikā restorānos esot norauti interneta rūteri, kameras un vadi, "Vairāk saules" nepieciešams atjaunot arī datortīklu un videonovērošanu, kas arī prasīs zināmu laiku.

 

Jau vēstīts, ka Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" otrdien aizturējusi četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.

 

Uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedz policijas pārmetumus. Uzņēmuma līdzīpašnieks un šefpavārs Endijs Bērziņš sociālajā tīklā "Facebook" publicējis paziņojumu, ka "Vairāk saules" īpašnieki un 270 restorānu tīkla darbinieki gatavi veikt melu detektora pārbaudi, lai apliecinātu, ka uzņēmums nav veicis manipulācijas ar kases aparātu sistēmu.

0
Autors:LETA
Foto:Paula Čurkste / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti