Servisa suņi Dziesmu un Deju svētkos ielaisti netiks 0

Otrdiena, 12 jūn 2018, 11:24 Versija drukāšanai

Servisa suņi Dziesmu un Deju svētkos ielaisti netiks
Vairāku apsvērumu dēļ Dziesmu un deju svētku maksas un iekštelpu pasākumos netiks ielaisti servisa suņi, kuri pavada cilvēkus ar īpašām vajadzībām, vēsta rīkotāji.


Dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva informēja "Mans Draugs", ka lēmums pieņemts, ņemot vērā dzīvnieku uzvedības specifiku, labsajūtu un drošību – lielā cilvēku pūlī un skaļu trokšņu apstākļos dzīvnieks var kļūt tramīgs. Mežaparka Lielajā estrādē noslēguma koncertu plāno apmeklēt līdz pat 70 000 cilvēku.

 

Nopērkot biļeti, apmeklētājs jau ir informēts, ka ar dzīvniekiem, tai skaitā – arī servisa suņiem, ieeja uz maksas pasākumiem ir aizliegta. Šo informāciju iespējams atrast uz biļetes. Katru gadījumu par servisa suņiem Dziesmu un deju svētki organizatori izvērtēs individuāli un meklēs labāko risinājumu. Vasiļjeva kā vienu no iespējamajiem risinājumiem piedāvā brīvprātīgo palīdzību: "Viens no variantiem varētu būt brīvprātīgo iesaiste vājredzīgo nogādāšanā uz lielo svētku koncertu, parūpēšanās par sēdvietas atrašanu, kā arī vēlāka nogādāšana mājās."

 

Par organizatoru piedāvāto risinājumu ir gandarīta arī servisa suņu biedrība "Teodors", informē biedrības goda locekle Gunta Bite: "Domājot par suņa un redzes invalīda labsajūtu, šis ir drošākais risinājums. Masu pasākumos suņi-asistenti var būt apdraudēti. Kad apkārt ir lielas cilvēku masas, suns-pavadonis var nespēt noreaģēt uz lielo cilvēku plūsmu, tādējādi var ciest gan pats suns, gan cilvēks ar īpašām vajadzībām." Viņa norāda, ka apsveicama ir organizētāju vēlme individuāli risināt katru gadījumu, ņemot vērā suņa labturības noteikumus.

 

"Mēs aptaujājām savas biedrības biedrus ar servisa suņiem. Starp viņiem ir gan Dziesmu svētku dalībnieki, gan tie, kas apmeklēs koncertu Mežaparkā. Viens no dalībniekiem dosies svētku gājienā ar savu suni-pavadoni, bet uz Mežaparku – ar draugiem, lai netraumētu suni. Savukārt cita biedrības biedre atstās suni mājās un izmantos svētku rīkotāju piedāvāto asistentu," stāsta Bite. Viņa un servisa suņu biedrība "Teodors" ir priecīgi, ka jautājums tiek risināts šobrīd, lai svētkos nebūtu pārpratumu, kā arī uzteic svētku rīkotāju vēlmi risināt šāda veida problēmas.

 

Dziesmu un deju svētku rīkotāji norāda, ka praktiski ieteikumi gan svētku apmeklētājiem, gan dalībniekiem tiks publicēti gan "Dziesmusvetki.lv", gan sociālo mediju profilos, gan arī plašsaziņas līdzekļos, sākot ar nākamo nedēļu. Tāpat neskaidrību gadījumos organizatori aicina sazināties ar viņiem (info@dziesmusvetki.lv vai 67228985).

 

Augusta beigās Mežaparka Lielajā estrādē ir gaidāms vēl viens vērienīgs pasākums – grupas "Prāta vētra" koncerttūres "Skārda bungu tūres" noslēguma koncerts. Kā skaidro grupas preses un mārketinga pārstāve Ieva Liepa, arī šī pasākuma ietvaros katrs gadījums, kas saistīts ar suņa-pavadoņa ielaišanu koncerta teritorijā, tiks izskatīts individuāli: "Mēs līdz šim neesam saskārušies ar šādu situāciju, bet ja mums būtu tāds gadījums, tad mēs to atsevišķi izskatītu."

0
Autors:DELFI
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti