Pērn ceļojumos ārpus Latvijas devušies 43 % iedzīvotāju; biežākais iemesls - atpūta 1

Otrdiena, 15 maijā 2018, 12:58 Versija drukāšanai

Pērn ceļojumos ārpus Latvijas devušies 43 % iedzīvotāju; biežākais iemesls - atpūta
Pēdējā gada laikā ceļojumā ārpus Latvijas devušies 43% iedzīvotāju, liecina jaunākais “Latvia Tours Ceļojumu indekss”. Tostarp visbiežāk – 26 % gadījumu – iedzīvotāji ārpus valsts devušies atpūtā, 7 % - darba darīšanās, bet 13 % aptaujāto norādījuši, ka ārpus valsts devušies privātu iemeslu dēļ.


Saskaņā ar aptaujas rezultātiem visbiežāk ārpus Latvijas devušies iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 44 gadiem, visretāk – seniori 64 – 74 gadu vecumā.

 

Aptaujas dati parāda arī ienākumu ietekmi uz došanos ārpus Latvijas, proti, vērojama tendence, ka, palielinoties ienākumu līmenim, pieaug arī to iedzīvotāju īpatsvars, kuri pēdējā gada laikā ir bijuši ārpus Latvijas. To iedzīvotāju vidū, kuru ienākumi ir zemi (199 EUR un mazāk uz vienu ģimenes locekli), ārpus Latvijas pēdējā gada laikā devies katrs ceturtais (23 %), bet to vidū, kuru ienākumi ir augsti (500 EUR un vairāk uz vienu ģimenes locekli), – 65 %. “Ceļojumu indekss” rāda, ka līdzīga tendence saglabājusies kopš 2015. gada.

 

“Kopumā Latvijas sabiedrība arvien aktīvāk ieplāno atpūtu vai dodas biznesa darījumos uz ārzemēm. To apliecina gan Ceļojumu indekss, gan arī jaunākie Latvia Tours finanšu rezultāti ar ievērojamu pieaugumu izejošā tūrisma segmentā, kas pērn sasniedzis 16,6 miljonus eiro. Nākotnē turpināsim strādāt gan pie produktu klāsta paplašināšanas, gan īpaši arī pie korporatīvo klientu sektora attīstības,” saka SIA Latvia Tours direktore Ieva Keiša.

 

“Ceļojumu indekss” arī liecina, ka sievietes biežāk izvēlas doties atpūtā uz ārzemēm – pēdējā gada laikā atpūtas braucienā ārpus valsts devušies 29 % sieviešu un 24 % vīriešu. Tikmēr vīrieši biežāk devušies uz ārvalstīm darba jautājumos – atbilstoši aptaujas datiem komandējumā ārzemēs pēdējā gada laikā bijis katrs desmitais vīrietis (10 %), bet aptaujāto sieviešu vidū darba darīšanās ārpus Latvijas devušies 5 %.

 

Tāpat dati rāda, ka, palielinoties iedzīvotāju vecumam, samazinās to iedzīvotāju īpatsvars, kuri bija devušies atpūtas ceļojumā, liecinot, ka vecāka gadagājuma iedzīvotāji šādos ceļojumos dodas retāk nekā jaunieši. Ir vērojama arī korelācija starp ienākumu līmeni un došanos atpūtā uz ārzemēm - palielinoties ienākumiem, pieaug atpūtas ceļojumu īpatsvars.

 

Aptaujā piedalījās 1003 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos, tā tika veikta 2017. gada rudenī. "Latvia Tours Ceļojumu indekss” apkopo informāciju par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem. Tas izveidots sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Šis ir trešais “Ceļojumu indekss”.

0
Autors:preses relīze
Foto:publicitātes foto

Komentāri (1)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!
Katrī 22 maijā 2018 10:04
Paldies par interesanto statistiku! Protams, ļoti sarūgtina, ka ir cilvēki, kuriem mēneša ienākums ir mazāks par 199EUR?? Kā vispār var izdzīvot, saņemot tādu algu? Kauns pat lasīt tādus smieklīgus ciparus, ja godīgi.. Bet runājot par vidējo Latvijā dzīvojošo jauno ģimeni, kur abi pieaugušie strādā, tad pilnīgi reāli reizi vai pat divas gadā ceļot uz siltajām un jaunajām zemēm. Piemēram, mūsu ģimene šajā sezonā noteikti lidos uz Bulgāriju - https://www.novatours.lv/atputas-celojumi/bulgarija - tikai pagaidām vēl šaubāmies Vārna vai Burgasa? Kur pārējiem plānots atvaļinājums šogad? Kad un kā parasti izvēlāties maršrutu? Kādi ir jūsu life-hack, lai ceļotu izdevīgi? Piemēram, es piesekojos vairākiem blogiem, kas publicē lētus ceļojuma variantus un veidus ( bet jāņem verā, ka [arasti tie ir pēdēja brīža piedāvājumi), tad mini-atvaļinājumus jeb tā saucamos city-break mēs ar draugu parasti īstenojam tieši pēc blogeru norādēm ( mani topi ir https://travelfree.info/ un https://www.holidaypirates.com/ ). Kādi ir jūsu padomi?

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti