Sevastova pasaules rangā atgriežas karjeras rekordaugstajā vietā 0

Pirmdiena, 09 apr 2018, 10:44 Versija drukāšanai

Sevastova pasaules rangā atgriežas karjeras rekordaugstajā vietā
Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova atgriezusies WTA ranga 15. pozīcijā, kas ir viņas rekords, kamēr valsts pirmā rakete Aļona Ostapenko saglabājusi savu rekordaugsto piekto pozīciju.


Sevastova iepriekšējā nedēļā sasniedza Čārlstonnas WTA «Premier» sērijas turnīra pusfinālu, par ko liepājniece ieguva 185 WTA ranga punktus, kas viņai ļāvis atgriezties rekordaugstajā 15. vietā, bet, sasniedzot sacensību finālu, Latvijas tenisiste būtu pakāpusies vēl augstāk.

 

Sevastova 15.vietu sasniedza pērnā gada oktobrī un šā gada janvārī. Pirms pusotra mēneša viņa pameta ranga pirmo divdesmitnieku, bet divas nedēļas vēlāk atgriezās, ierindojoties 20.pozīcijā.

 

Tikmēr Ostapenko pagājušajā nedēļā turnīros nepiedalījās. Ostapenko šobrīd ir 5307 ranga punkti, kamēr planētas ceturtajai raketei Jeļinai Svitoļinai ir par 323 punktiem vairāk, tādējādi ukrainiete nedaudz attālinājusies no Latvijas tenisistes.

 

Pirmo reizi ranga piecniekā Ostapenko iekļuva pirms trim nedēļām, un tas ir jauns valsts un sportistes rekords.

 

Pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko uz pasaules ranga sesto vietu pakāpās janvāra vidū, bet vēl septembrī viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

 

Ostapenko panākumi pamanīti arī pasaulē, un viņa bija izvirzīta prestižajai «Laureus» sporta balvai kategorijā 2017.gada lielākais atklājums jeb izlaušanās, ko gan beigās ieguva spāņu golferis Serhio Garsija.

 

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā pakāpusies par vienu vietu un ir 273.pozīcijā. Tikmēr 17 gadus vecā Daniela Vismane saglabājusi 793.vietu, kas viņai ir rekords, bet vēl viena septiņpadsmitgadniece Alise Čerņecka pakāpusies par vienu vietu uz 1032.pozīciju. Visbeidzot 18 gadus vecā Irina Ļapustina atguvusi divas pozīcijas un ir 1068.vietā.

 

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā pārmaiņu nav. Līderpozīcijā atrodas rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties pirms pusotra mēneša. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet tagad ir otrā.

 

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

 

Savukārt trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, ceturtā ir Svitoļina, kurai uz papēžiem min Ostapenko. Sestā ir čehiete Karolīna Plīškova, kurai seko francūziete Karolīna Garsija, kamēr astoto pozīciju ieņem pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa. Savukārt devītā ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz čehiete Petra Kvitova.

 

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Ostapenko ar 949 punktiem tagad ir 13.vietā, kamēr Sevastova par desmit pozīcijām pakāpusies uz 17.vietu. Līdere ar 2760 punktiem ir Vozņacki. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

 

Aizvadītajā nedēļā norisinājās divi WTA turnīri. Čārlstonas WTA turnīrā uzvaru izcīnīja Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura no 27.vietas rangā pakāpusies uz 21., kamēr Monterejas WTA «International» sacensībās triumfēja Mugurusa, kura saglabājusi planētas trešās raketes godu.

 

Šonedēļ norisināsies divi «International» turnīri Lugāno un Bogotā, taču tajos Latvijas tenisistes nepiedalīsies. Lugāno turnīra kvalifikācijā piedalījās Marcinkēviča, taču viņa cieta zaudējumu pirmajā mačā.

 

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi sešas vietas un tagad ir 44.pozīcijā. Februārī viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA «Premier» turnīrā.

 

Tikmēr Sevastova par divām vietām atkāpusies uz 127.pozīciju, Marcinkēviča tikusi augstāk par vienu vietu un ieņem 179.pozīciju, bet Ļapustina saglabā savu 1238.pozīciju.

0
Autors:tvnet
Foto:leta

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti