'Latvijas Krievu savienība' mēģina polarizēt sabiedrību, uzskata DP 0

Sestdiena, 07 apr 2018, 12:00 Versija drukāšanai

'Latvijas Krievu savienība' mēģina polarizēt sabiedrību, uzskata DP
"Latvijas Krievu savienība" (LKS) mēģina polarizēt sabiedrību, publiski paužot prognozes, ka, pārejot uz mācībām latviešu valodā, var izveidoties jaunieši, kuri atriebsies sabiedrībai par savām neveiksmēm, uzskata Drošības policija (DP).


 

 

DP pagājušā gada publiskajā pārskatā atzīmēja, ka dažādās aktivitātes, kas tiek īstenotas pret plānoto pakāpenisko pāreju uz latviešu mācību valodu vispārējās izglītības iestādēs ir vērtējamas kontekstā ar viena politiskās partijas gatavošanos šā gada rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, izvēloties šo jautājumu par priekšvēlēšanu kampaņas elementu.

 

DP vērtējumā LKS paziņojums ir viens no šīs kampaņas elementiem, kurā, izmantojot tendenciozi pasniegtu informāciju un dažādas spekulācijas, faktiski tiek mēģināts polarizēt sabiedrību, aģentūrai LETA norādīja DP.

 

Tatjanas Ždanokas vadītā LKS savā mājaslapā publicējusi 31.martā partijas organizētajā "Vislatvijas vecāku sapulcē" pieņemtu aicinājumu latviešu skolu un mazākumtautību audzēkņu vecākiem. Tajā pausts, ka "nepārdomātā un nesagatavotā visu mazākumtautību skolu pāreja tikai latviešu mācību valodā vedīs pie tā, ka mūsu bērni nespēs apgūt mācību programmu valodā, kas nav viņu dzimtā".

 

"Tātad, būs asaras, negatīvas emocijas, psiholoģisks, bet vairākos gadījumos arī tiešs kaitējums bērna veselībai. Daudzi bērni nevarēs apmierinoši mācīties, nesaņems atestātus par veiksmīgu skolas absolvēšanu. Tas rada risku, ka veidosies asociālu jauniešu grupas, kas neatradīs sev lietojumu sabiedrībā un atriebsies šai sabiedrībai par savām neveiksmēm. Savukārt marginalizācijas process izraisīs bezdarbnieku skaitu pieaugumu un strauju noziedzības kāpumu," apgalvo LKS.

 

Tāpat aicinājumā teikts, ka daļa krievvalodīgo skolēnu aizies uz latviešu skolām, līdz ar ko vairākkārt pieaugšot etnisko konfliktu rašanās risks starp skolēniem un skolotājiem, kas savukārt izraisīšot latviešu vecāku neapmierinātību.

 

Kā ziņots, Saeima 22.martā galīgajā lasījumā pieņēma un Valsts prezidents Raimonds Vējonis jau ir izsludinājis grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas paredz ar 2019./2020.mācību gadu mazākumtautību izglītības iestādēs sākt pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā vidusskolu posmā.

 

LETA tāpat ziņoja, ka pakāpenisko pāreju uz mācībām vidusskolās tikai latviešu valodā Krievijas finansētie un atbalstītie informatīvie resursi un organizācijas izmanto, lai grautu Latvijas starptautisko tēlu, kā arī izplatītu vēstījumus par Latviju kā "etnokrātiska un rusofobiska režīma pārvaldītu valsti", norādīts Drošības policijas (DP) 2017.gada publiskajā pārskatā.

0
Autors:LETA
Foto:Edijs Pālens / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti