Vasaras sezonā no lidostas "Rīga" varēs doties uz 100 tiešajiem galamērķiem 0

Sestdiena, 24 mar 2018, 08:50 Versija drukāšanai

Vasaras sezonā no lidostas "Rīga" varēs doties uz 100 tiešajiem galamērķiem
Jaunajā vasaras sezonā starptautiskā lidosta "Rīga" pasažieriem piedāvās iespēju doties uz kopumā 100 tiešajiem galamērķiem, ko nodrošinās 19 gaisa pārvadātāji, aģentūru LETA informēja lidostas pārstāvji.


Šā gada vasaras sezonas lidojumu saraksts stāsies spēkā 25.martā, tas ir papildināts ar 12 jauniem galamērķiem - Kutaisi (Gruzija), Žirona (Spānija), Gdaņska (Polija), Pafa (Kipra), Lisabona (Portugāle), Burgasa (Bulgārija), Malaga (Spānija), Kaļiņingrada (Krievija), Almati (Kazahstāna), Soči (Krievija), Splita (Horvātija) un Bordo (Francija).

 

Kā skaidroja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce, stabili pieaugošais pasažieru skaits un pārvadāto kravu apjoms apliecina, ka lidostas "Rīga" attīstības stratēģija ir vērsta pareizā virzienā.

 

"To novērtē arī aviokompānijas, izvēloties sākt vai paplašināt darbību Rīgā un tādejādi dodot mums iespēju ceļotājiem piedāvāt plašāko galamērķu tīklu Baltijā," teica Līce.

 

Vasaras sezonā lidostā "Rīga" darbu sāks arī viena jauna lidsabiedrība - Latvijā bāzētā Islandes aviokompānija "Primera Air", kas no aprīļa nodrošinās regulāru tiešo aviosatiksmi ar vienu no pieprasītākajiem atpūtas galamērķiem - Spānijas dienvidu kūrortpilsētu Malagu. Savukārt, aviokompānija "Ukraine International Airlines" dubulto tiešo lidojumu skaitu nedēļā uz Kijevu - turpmāk no Rīgas uz Ukrainas galvaspilsētu varēs doties 14 reizes nedēļā.

 

Rūpējoties par pasažieru ērtībām un laika pavadīšanas iespējām pirms lidojuma, 2017.gadā lidostas "Rīga" pasažieru terminālis piedzīvoja ievērojamu rekonstrukciju, izveidojot plašu komercpakalpojumu zonu ar daudzveidīgu veikalu, kafejnīcu un dažādu pakalpojumu sniedzēju klāstu, kā arī paplašināja biznesa zāli un tās piedāvājumu spektru. Terminālī arī tika izvietotas jaunas krēslu sistēmas uzgaidāmajās zālēs un izlidošanas sektoros, ierīkoti jauni bērnu rotaļu laukumi un mobilo telefonu uzlādes punkti, stāstīja Līce.

 

Lai bez steigas izbaudītu lidostas "Rīga" piedāvātos jaunumus un ceļojums sāktos ar patīkamām emocijām, lidosta atgādina, ka aktīvajā ceļošanas sezonā, kad sagaidāms ievērojams pasažieru skaita pieaugums, uz lidojumu vēlams ierasties savlaicīgi - vismaz divas stundas pirms plānotā reisa.

 

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018.gada vasaras sezonā - uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā sešus miljonus pasažieru, kas ir 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

0
Autors:LETA
Foto:Ieva Čīka / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti