Ostapenko: Man ir stiprs sitiens, bet Sevastova labi spēlē pie tīkla 0

Ceturtdiena, 08 feb 2018, 15:00 Versija drukāšanai

Ostapenko: Man ir stiprs sitiens, bet Sevastova labi spēlē pie tīkla
Latvijas dāmu tenisa izlase Tallinā turpina cīņu Federāciju kausā («Fed Cup»). Šajā turnīrā komanda pirmo reizi ir spēcīgākajā sastāvā. Valsts pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien preses konferencē sacīja, ka arī turpmāk varētu labi sastrādāties ar Latvijas otru vadošo tenisisti Anastasiju Sevastovu, spēlējot WTA turnīros.


Sevastova (WTA rangā 15. vieta) ceturtdien ar rezultātu 6-1, 6-2 pārspēja polieti Magdalenu Frehu (WTA 144.), savukārt otrajā duelī Ostapenko (WTA 6.) ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Polijas izlases līderi šajā turnīrā Magdu Lineti (WTA 56.).

 

Līdz ar to Latvija pēc divām spēlēm ir 2-0 vadībā pret Poliju un jau nodrošinājusi uzvaru summā. Ceturtdien vēl noskaidros uzvarētājas dubultspēlē, taču rezultātam nebūs izšķirošas nozīmes.

 

«Protams, šodien spēlēju labāk nekā vakar. To var redzēt rezultātā,» sacīja Ostapenko, kura vakar zaudēja savu vienspēli duelī pret Turciju, bet duetā ar Sevastovu izcīnīja uzvaru dubultspēlē, nodrošinot Latvijai summā panākumu ar 2-1 pret turcietēm.

 

«Atbraucu tikai pirmdienas vakarā. Man nebija daudz laika pierast pie laukuma. Domāju, ka tāpēc man vakar bija grūti parādīt savu labāko tenisu,» atzina Ostapenko.

 

Trešdien pirmo reizi Ostapenko un Sevastova kopā devās laukumā, dubultspēlē pārliecinoši uzveicot Turcijas tenisistes. Latvijas pirmā rakete atzīst, ka labprāt kopā ar tautieti spēlētu ne tikai izlasē, bet sadarbību varētu pamēģināt arī WTA turnīros.

 

«Man šķiet, ka spēlējām ļoti labi un pārliecinoši. Manuprāt, mēs arī turpmāk varētu labi spēlēt kopā, jo es stipri situ, bet viņa labi spēlē pie tīkla,» teica Ostapenko.

 

Salīdzinājumā ar turnīra pirmo dienu, ceturtdien Latvijas līdzjutēju tribīnēs bija vairāk. «Bija ļoti patīkami sajust fanu atbalstu. Arī Polijas līdzjutēji bija diezgan skaļi. Atbraukuši daudzi latvieši, un cerams, ka uz nākamajām spēlēm būs vēl vairāk,» teica Ostapenko.

 

Vēl šajā turnīrā Latvijas izlasi pārstāv Diāna Marcinkēviča (WTA 274.) un 17 gadus vecā juniore Daniela Vismane (WTA 871.). Viņas ceturtdien aizvada dubultspēli pret Polijas tenisistēm.

 

Savukārt piektdien Latvijas tenisistes spēkosies ar Austrijas izlasi.

 

Uzvarot D apakšgrupā, Latvija sestdien fināla kārtā tiksies ar spēcīgāko komandu no apakšgrupās, kurā sacenšas Serbija, Gruzija un Bulgārija. Savukārt šī dueļa spēcīgākā komanda kvalificēsies aprīlī gaidāmajām pārspēlēm par vietu otrajā pasaules grupā.

 

Federāciju kauss («Fed Cup») ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kuras norisinās jau kopš 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu radusies jau 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana (Hazel Hotchkiss Wightman) nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu.

 

1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku – šobrīd tas tiek dēvēts par «Fed Cup», kurš pasaulē norisināsies jau 53. reizi. Līdzīga tipa turnīrs vīriešiem ir Deivsa kauss («Davis Cup»).

0
Autors:tvnet.lv
Foto:Zane Bitere/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti