BTA: apdrošinātāji atbalsta ieceri stingrāk kontrolēt ceļu satiksmi 0

Pirmdiena, 11 dec 2017, 12:50 Versija drukāšanai

BTA: apdrošinātāji atbalsta ieceri stingrāk kontrolēt ceļu satiksmi
Apdrošinātāji atzinīgi vērtē valsts drošības plānā paredzētos papildinājumus satiksmes dalībnieku kontrolēšanai, un ir gatavi dalīties informācijā par bīstamākajām vietām, lai samazinātu satiksmes negadījumu skaitu.


Reaģējot uz ziņām, ka Latvijā varētu tikt ieviesti vidējā kustības ātruma mērīšanas radari un automatizētas iekārtas, kas fiksē luksofora sarkanā gaismas signāla neievērošanu, AAS “BTA Baltic Insurance Company” Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče uzsver, ka abi minētie risinājumi uzlabos gan drošību uz ceļiem, gan vispārējo braukšanas kultūru.

 

«No ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas ieguvēji ir visi. Jo vienmērīgāka plūsma uz ceļa un jo mazāk pārgalvīgu manevru tiek veikti, jo drošāk var justies satiksmes dalībnieki. Nav noslēpums, ka daudzas avārijas rodas brīžos, kad kāds autovadītājs vēl mēģina paspēt iebraukt krustojumā līdz ar sarkanās gaismas iedegšanos, bet cits, kurš, piemēram, no pretimbraucošās joslas nogriežas pa kreisi, jau uzsācis manevru. Zinot, ka nepārtraukti tiek novēroti, vadītāji divreiz padomās pirms izšķirsies par riskantu manevru. Ideāli būtu ja novērošanas iekārtas vai vismaz to butaforijas būtu katrā krustojumā, jo tas mudinātu šoferus ievērot ceļu satiksmes noteikumus vienmēr, nevis tikai tad, kad netālu ir policijas ekipāža,» saka I.Danče, piebilstot, ka šoferus ar atbilstošām zīmēm jābrīdina par ikvienu uzstādīto radaru vai novērošanas iekārtu.

 

Viņš ierosina kritiski izvērtēt, vai jau uzstādītajiem fotoradariem izvēlētas piemērotākās vietas. No avāriju statistikas izriet, ka ir bīstamāki ceļa posmi, kuros radars liktu samazināt ātrumu un izglābtu cilvēku dzīvību.

 

AAS “BTA Baltic Insurance Company” ir atvērta abpusēji izdevīgai sadarbībai ar policiju un labprāt padalīsies ar informāciju par bīstamākajiem krustojumiem un ceļa posmiem, kuros noteikti vajadzētu uzstādīt novērošanas ierīces.

 

«Dažiem autovadītājiem pastiprināta kontrole var nepatikt, taču, paraugoties plašāk, arī viņi pamanīs ieguvumus. Drošākā satiksmē negadījumu skaits sarūk. Līdz ar to nerodas sastrēgumi, satiksme plūst vienmērīgāk un nav nevajadzīgu pārdzīvojumu par svarīgu notikumu nokavēšanu,» skaidro I.Danče.

 

Par BTA


Apdrošināšanas akciju sabiedrība „BTA Baltic Insurance Company” ir nozīmīgākā apdrošināšanas sabiedrība Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA lielākais akcionārs ir „Vienna Insurance Group AG” ar 190 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Šajā grupā ietilpst vairāk nekā 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs, un tajā strādā 24 000 darbinieku. „Vienna Insurance Group AG” ir izteikts līderis pārstāvētajos tirgos Eiropā ar augstu finansiālās stabilitātes novērtējumu — „Standard & Poor’s” A+ (stable outlook) —, kura akcijas tiek kotētas Vīnes un Prāgas biržā.

 

Papildu informācija: e-pasts elina.rasmane@bta.lv, tālr.: 66936074, mob. tālr.: 29374827.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Ieva Čīka/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti