'Oligarhu lietas' izmeklēšanas komisija izglīto sabiedrību, vērtē KNAB 0

Ceturtdiena, 07 sep 2017, 11:17 Versija drukāšanai

'Oligarhu lietas' izmeklēšanas komisija izglīto sabiedrību, vērtē KNAB
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atzinīgi vērtē to, ka "oligarhu lietas" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija savā darbībā izglīto sabiedrību par tiesību normu piemērošanu.


Vaicāta par viedokli saistībā ar komisijas darbu, KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Dūša portālam "Delfi" sacīja, ka, tā kā Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija "Par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā Nr.16870000911" izveidota , lai izvērtētu arī KNAB darbu, tad birojs komisijas darbu nevērtēs.

 

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka birojs atzinīgi vērtē to, ka komisijas darbības laikā, lai izprastu operatīvās darbības procesu un kriminālprocesu, tiek uzklausīti dažādu iestāžu un personu viedokļi, tādējādi par tiesību normu piemērošanu tiek izglītota arī sabiedrība.

 

Tāpat KNAB pozitīvi vērtē darbinieku atalgojuma jautājuma aktualizēšanu, jo patlaban biroja darbiniekiem, kuri veic uzraudzības, kontroles, kā arī izmeklēšanas un operatīvās funkcijas, saņemtā atlīdzība ir zemāka nekā citās tiesībsargājošajās institūcijās, skaidroja Dūša.

 

Jau ziņots, ka komisijā izskanējis, ka KNAB ir nopietnas problēmas ar atalgojumu biroja darbiniekiem un būtu jāizskata iespēja KNAB darbinieku atalgojumu aprēķināt pēc pērn Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ieviestā atalgojuma modeļa. Ar šo priekšlikumu nāca klajā Saeimas deputāts Andrejs Judins, paužot, ka VID darbinieku algas aprēķina regulējums būtu jāattiecina arī uz KNAB.

 

Iepriekš KNAB portālam "Delfi" paudis, ka KNAB plāno lūgt papildu finansējumu. Papildus 2018. gadā KNAB plāno pilnībā nokomplektēt vakantos amatus, paaugstinot izmeklētāju, operatīvo darbinieku un darbinieku, kuri nodarbināti korupcijas novēršanas jomā, kapacitāti.

 

Savukārt uz komisijas sēdi uzaicinātais Valsts kancelejas (VK) vadītājs Jānis Citskovskis arī komisijas locekļiem un klātesošajiem atzina, ka KNAB atalgojuma jautājums ir valdības prioritāte, runājot par nākamā gada valsts budžetu.

 

Valsts galvenais ierēdnis sacīja, ka Valsts kanceleja jautājumā par atlīdzību KNAB un valsts pārvaldē kopumā bija izveidojusi darba grupu, kuras darbs jau nonācis noslēguma fāzē. Tuvākajā laikā VK valdībā iesniegs ziņojumu par Atlīdzības likuma grozījumiem, kas kancelejas ieskatā ir nepieciešami.

 

Runājot tieši par atlīdzību KNAB, Citskovskis uzsvēra, ka birojs ir daļa no vienotās atlīdzības sistēmas, un, ja salīdzina atlīdzību KNAB ar citām drošības institūcijām, tostarp Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un Satversmes aizsardzības biroju (SAB), redzams, ka "KNAB atlīdzības jautājums ir jārisina". "No valdības skatpunkta, veidojot nākamā gada budžetu, KNAB atlīdzības jautājums ir viena no prioritātēm. Tā ir prioritāte gan premjeram, gan Finanšu ministrijai," sacīja Citskovskis.

0
Autors:DELFI
Foto:Lita Krone/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti