Koalīcija par nākamā gada budžeta jautājumiem cer vienoties līdz nedēļas beigām 0

Otrdiena, 05 sep 2017, 10:18 Versija drukāšanai

Koalīcija par nākamā gada budžeta jautājumiem cer vienoties līdz nedēļas beigām
Valdošā koalīcija par nākamā gada budžeta jautājumiem plāno vienoties līdz nedēļas beigām, pirmdien pēc koalīcija partneru sanāksmes sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).


"Tas ieliek koalīciju laika rāmī," teica premjers. Valdības vadītājs norādīja, ka vēl netika panākta vienošanās par finansējumu demogrāfijas pasākumiem, taču par vairākiem citiem jautājumiem koalīcijai domstarpību neesot. Viņš skaidroja, ka "vairāk vai mazāk" ir vienošanās par prioritātēm, kas arī iepriekš bija plānotas, piemēram, izglītības jautājums.

 

Partneri sarunas turpinās trešdien, 6.septembrī, bet piektdien, 8.septembrī, iecerēta valdības ārkārtas sēde. Savukārt 7.septembrī būs Demogrāfisko lietu centra sanāksme, lai izvērtētu, kuri pasākumi būtu īstenojami prioritāri ierobežoto līdzekļu situācijā.

 

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsvēra, ka nerunā par 85 miljoniem eiro un skaitļiem, bet gan par to, ka "jāpanāk lūzums daudzbērnu ģimeņu atbalstam".

 

Arī "Vienotība" neuzskata, ka ir pilnībā panākta vienošanās par partijas prioritātēm budžetā, sacīja politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieks Rihards Kozlovskis. "Vienotības" prioritātes nav mainījušās, tās paredz robežas nostiprināšanu, atalgojuma palielināšanu augstākajā izglītībā un zinātnē, kā arī mājokļa iegādes atbalsta programmas īstenošanu.

 

Pagājušajā nedēļā koalīcijas partneri vēl nespēja vienoties par nākamā gada budžetu, jo nacionālā apvienība demogrāfijas jautājumu risināšanai prasīja ap 85 miljoniem eiro. Tomēr fiskālā telpa nākamgad kopumā ir aptuveni 80 miljoni eiro.

 

Pirmdien koalīcija turpināja diskusijas par nākamā gada budžetu. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda, ka demogrāfijas pasākumiem varētu novirzīt 12 miljonus eiro.

 

Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, šī summa paredzēta, lai dubultotu pabalstus par trešo bērnu - no 34,14 eiro līdz 65,86 eiro, bet par ceturto un katru nākamo bērnu - no 50,07 eiro līdz 65,86 eiro. Lielāks finansējums demogrāfijas pasākumu veikšanai varētu tikt novirzīts 2020.gadā.

 

VL-TB/LNNK uzstāj, ka jāparedz atbalsts 100 eiro apmērā mēnesī par trešo un katru nākamo bērnu ar nosacījumu, ka vismaz trīs bērni ir vecumā līdz 19 gadiem. Politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pauda, ka piedāvājumu demogrāfijas pasākumiem nākamgad novirzīt tikai 12 miljonus eiro nevar uzskatīt par nopietnu. "Atbalsts ģimenēm nevar tikt piešķirts pēc pārpalikuma principa. Šo piedāvājumu neuzskatām par nopietnu," pauda politiķis.

0
Autors:LETA
Foto:Ieva Čīka/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti