Ceturtdien Latvijā dzēsti 27 ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks 0

Piektdiena, 01 sep 2017, 09:00 Versija drukāšanai

Ceturtdien Latvijā dzēsti 27 ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks
Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 27 ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).


Plkst.23.38 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Mangaļu apkaimi Rīgā. Tur no kādas Lēdurgas ielas divstāvu ēkas logiem nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. Jau pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 13 cilvēki, bet ugunsdzēsēji evakuēja vēl piecus, tai skaitā degošā dzīvokļa īpašnieku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD). Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.00.35.

 

Vakar priekšpusdienā, plkst.11.17, ugunsdzēsēji steidzās uz Brīvības gatvi Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka nama trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 0,2 kvadrātmetru platībā. No piedūmotajām telpām tika izglābts apmēram 65 gadus vecs vīrietis, kuru ugunsdzēsēji nodeva mediķiem. Plkst.12 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

 

Savukārt plkst.18.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Kurzemes prospektu Rīgā. LETA jau ziņoja, ka tur bija aizdegušies atkritumi un riepas. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka degšanas kopējā platība ir apmēram 650 kvadrātmetri. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst.1.18.

 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās dzēst arī degošu skudru pūzni, sauso zāli, labības rugājus, koku, meža zemsedzi, tējkannu, paklāju, kombainu, sienu, grīdu un šķūni.

 

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Bauskas novada Īslīces pagastā,kur dega labības rugāji septiņu hektāru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.20.23, bet ugunsgrēku likvidēt izdevās plkst. 21.38.

 

Kā liecina VUGD apkopotā operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī 13 ugunsgrēki dzēsti novados, desmit Rīgā, bet četri citās pilsētās.

 

Valsts meža dienestā aģentūra LETA uzzināja, ka ceturtdien Latvijā dzēsti arī četri meža ugunsgrēki, kuru kopējā platība bijusi 0,25 hektāri.

 

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 28 glābšanas darbus - deviņus novados, 14 Rīgā, bet piecus citās pilsētās.

 

Dundagas novada Dundagas pagastā VUGD darbinieki no akas izcēla noslīkušu cilvēku, kurš tika nodots Valsts policijas darbiniekiem.

 

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, glābēji Madonas novada Bērzaunes pagastā no koka nocēla vīrieti, kurš, zāģējot zarus, bija kritis un sapinies tajos. Vīrietis tika nodots NMPD.

 

Savukārt, palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, glābēji Rundāles novada Viesturu pagastā no koka nocēla kaķi, Rīgā, Mākoņu ielā, notvēra un palaida brīvībā garāžā iemaldījušos čūsku, bet Rēzeknes novada Griškānu pagastā čūska tika notverta un iznesta no pagraba.

 

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 6968 ugunsgrēki, tostarp 2253 kūlas degšanas gadījumi. No 1.janvāra līdz šodienai ugunsgrēkos cietuši 273, bet gājuši bojā 48 cilvēki, tostarp divi bērni.

0
Autors:LETA
Foto:Ieva Čīka / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti