Latvijā bāzētā Islandes lidsabiedrība "PrimeraAir" nākamgad sāks lidojumus no Rīgas 0

Trešdiena, 05 jūl 2017, 11:27 Versija drukāšanai

Latvijā bāzētā Islandes lidsabiedrība "PrimeraAir" nākamgad sāks lidojumus no Rīgas
Islandes lidsabiedrība "PrimeraAir", kas 2014.gadā uz Latviju pārcēla galveno mītni, nākamgad plāno sākt lidojumus no Rīgas uz Kosta del Sol, Malagā, Spānijā, informēja uzņēmuma pārstāvji.


"PrimeraAir" komercdirektore un viceprezidente Anastasija Višņakova norādīja, ka šādas ieceres rašanos veicināja uņēmuma straujā izaugsme un aviācijas tūrisma tendences reģionā. Lidojumi tiks veikti reizi nedēļā 2018.gada vasaras sezonā, izmantojot "Boeing 737-800 Next-Gen" lidmašīnu, kurā var ietilpt 189 pasažieri. Biļešu pārdošana sāksies šogad augustā.

 

"Malaga ir mūsu populārākais galamērķis, uz kuru lidojam no uzņēmuma pirmsākumiem 2004.gadā. Vasarā no bāzēm Skandināvijā un Islandē tiek veikti pat 17 lidojumi nedēļā, bet gada laikā uz šo kūrortu pārvadājam vairāk nekā 250 000 pasažieru. Sākotnēji tas bija tikai vasaras maršruts, bet nu jau vairākus gadus lidojam visās sezonās," atzīmēja Višņakova.

 

Viņa arī norādīja, ka pēdējie trīs gadi uzņēmumam ir bijuši veiksmīgi, jo ir panākta būtiska izaugsme darbības rādītājos, iegādāti 20 jauni lidaparāti, kā arī paplašināts biznesa modelis - no čarterlidojumu kompānijas, kas veic vietējos reisus, "PrimeraAir" paplašinājusi tirgu un attīsta standarta aviokompānijas pakalpojumus, iekarojot transatlantisko lidojumu segmentu.

 

"Atvērt lidojumu no Latvijas mums ir būtisks solis un gaidīts lēmums jau kopš brīža, kad uz Latviju tika pārcelta galvenā mītne. Mūsu izmaksu bāze ļauj konkurēt ar tādiem aviopārvadātājiem kā "Norwegian", "Ryanair", "Vueling" un citiem. Latvijā varēsim piedāvāt konkurētspējīgu produktu gan individuāliem ceļotājiem, gan arī tūrisma aģentūrām," sacīja Višņakova.

 

Jau vēstīts, ka "PrimeraAir" šogad noslēdza līgumu par 20 lidaparātu "Boeing 737MAX 9 ER" iegādi un nomu.

 

"PrimeraAir" dibināts 2004.gadā Islandē un sākotnēji nodrošināja čartera lidojumus, sadarbojoties ar tūrisma operatoriem Skandināvijā. 2014.gadā uzņēmuma galvenā mītne no Dānijas tika pārcelta uz Rīgu, bet bizness paplašināts ar lidojumu tiešo pārdošanu un aktīvu zemo cenu aviopārvadājumu biznesa nišas iekarošanu.

 

Lidsabiedrība nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem, izmantojot astoņus jaunākās paaudzes "Boeing" lidaparātus. Septiņas lidmašīnas tiek izmantotas lidojumos no Dānijas, Zviedrijas, Islandes, Somijas un Norvēģijas, savukārt viens gaisa kuģis tiek izīrēts citiem operatoriem. Uzņēmums ietilpst "Primera Travel Group" koncernā, ko veido tūrisma operatori Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Islandē.

0
Autors:LETA
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti