Latvijas reģionos turpinās bezmaksas prostatas veselības pārbaudes 0

Trešdiena, 11 mar 2015, 15:59 Versija drukāšanai

Latvijas reģionos turpinās bezmaksas prostatas veselības pārbaudes
Pavasarī, viesojoties Latvijas reģonos, Latvijas Urologu asociācijas speciālisti turpinās 2014. gadā uzsāktās reģionālas izbraukuma konsultācijas. Speciālistu izbraukumi tiek organizēti ciešā sadarbībā ar Latvijas Lauku Ģimenes ārstu asociāciju (LLĢĀA), MFD veselības grupu un SIA „Arbor Medical Korporācija”, un to laikā vīriešiem būs iespēja bez maksas saņemt urologu konsultācijas, kā arī veikt prostatas veselībai nozīmīgus izmeklējumus.


Reģionālie izbraukumi vīriešu veselības atbalsta kampaņas ietvaros norisinās kopš 2014. gada novembra un kopumā ir veikti jau 19 speciālistu izbraukumi visos Latvijas novados. Pieņemti teju 400 pacientu, no kuriem vislielākais interesentu skaits ir bijis Grobiņā un Balvos – vairāk kā 30 pacientu vienā pieņemšanas reizē. “Ļoti nopietna problēma ir speciālistu pieejamības trūkums – laukos urologu trūkst, savukārt Rīgā nepietiekamā finansējuma dēļ pie speciālistiem ir lielas rindas, piemēram, Rīgas slimnīcās uz pieņemšanu jāgaida vidēji trīs mēneši. Ja ir nopietna onkoloģiska saslimšana, ārstēšanu nedrīkstētu novilcināt tik ilgi. Pagājušā gada dati apstiprina, ka šis ir veids, kādā, sadarbojoties ārstu profesionālajām asociācijām, varam cīnīties par ielaistu saslimšanu skaita samazinājumu,” atzīst urologs, medicīnas zinātņu doktors, asociētais profesors un Latvijas Urologu asociācijas prezidents Egils Vjaters.

 

Martā un aprīlī speciālistu izbraukumi norisināsies šādos reģionos:

 

· 28. martā, no plkst. 10.00-15.00 urologs Dainis Vorps konsultēs Balvos, Svetlanas Semjonovas ģimenes ārsta praksē. Tālr. pierakstam: 29436635

 

· 10. aprīlī, no plkst. 11.00 uroloģe Egita Deine pieņems pacientus Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Tālr. pierakstam: 65237840

 

· 17. aprīlī, no plkst. 10.00 urologs Guntars Liberts viesosies Madonā, Zentas Stradiņas ģimenes ārsta praksē. Tālr. pierakstam: 64860886

 

· 24. aprīlī no plkst. 10.00 uroloģe Egita Deine pieņems interesentus Aizkraukles medicīnas centrā. Tālr. pierakstam: 65133873

 

Visos speciālistu izbraukumos būs iespēja veikt arī bezmaksas vēdera dobuma sonogrāfiju, ja pēc ārsta ieskatiem tā būs nepieciešama. Lūgums vizīti iepriekš pieteikt pa norādīto tālruņa numuru.

 

Reģionālās vizītes turpināsies visu 2015. gadu, tādēļ ikviens, kurš vēlētos saņemt speciālista konsultāciju, var vērsties pie sava ģimenes ārsta, kurš sazināsies ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju un iespēju robežās tiks nodrošināta urologa vizīte arī citās Latvijas pilsētas.

 

"Ir labi, ka sadarbojoties divu nozaru speciālistiem – ģimenes ārstiem un urologiem, tiek risināts Latvijai tik svarīgs jautājums – vīriešu veselības jautājums. Mēs, abu nozaru speciālisti, priecājamies, ka 2014. gadā aizsākto projektu varam veiksmīgi turpināt arī šogad," vīriešu veselības kampaņu komentē Dr. Līga Kozlovska, LLĢĀA prezidente.

 

Speciālistu izbraukumi iespējami pateicoties MFD Veselības grupas atbalstam, kas nodrošina transportu un medicīniskās izmeklēšanas, kā arī SIA „Arbor Medical Korporācija,” kas šo iespēju Latvijas reģionu vīriešiem saņemt bezmaksas diagnostiku atbalsta, nodrošinot portatīvo sonogrāfijas aparātu.

 

“Diagnosticēto uroloģisko saslimšanu skaits kopš projekta sākuma 2014. gadā liecina, ka projekts ir sabiedrībai aktuāls un nozīmīgs. Priecājamies, ka ar savu augstas kvalitātes diagnostikas tehniku varam palīdzēt Latvijas vīriešiem, it īpaši reģionos, kur savlaicīga diagnostika ir apgrūtināta,” stāsta “Arbor Medical Korporācija” valdes locekle Dace Rātfeldere.

 

MFD mobilās diagnostikas buss sniedz iespēju reģionu iedzīvotājiem piekļūt plaša spektra diagnostikai. “Esam patiesi priecīgi un pārsteigti par lielo atsaucību reģionos! Plānojam turpināt sadarbību ar reģionu ārstiem un atkārtot izbraukumus arī turpmāk. Kā arī vēlamies pateikties par sirsnīgo uzņemšanu jau notikušajās vizītēs,” izbraukumus uz reģioniem raksturo MFD mobilās diagnostikas vadītājs.

0
Autors:e-padomi.lv
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti