Apdrošinātāji:pilnmēness būtiski ietekmē satiskmi uz ceļiem 0

Piektdiena, 06 mar 2015, 10:28 Versija drukāšanai

    Apdrošinātāji:pilnmēness būtiski ietekmē satiskmi uz ceļiem
Dienās, kad ir visspēcīgākā pilnmēness ietekme, notiek ceļu satiksmes negadījumi ar smagākām sekām, secinājusi apdrošināšanas sabiedrība "BTA Insurance Company" SE (BTA), apkopojot pagājušā gada statistiku par pieteiktajām atlīdzībām OCTA un KASKO apdrošināšanā.


Vidējā BTA pērn izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība par šajās dienās notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem ir par 15% lielāka nekā vidējā izmaksātā atlīdzība par citās dienās notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem.

 

Mēness jeb lunārais kalendārs ir laika skaitīšanas sistēma, kas balstīta uz mēness fāžu cikliem, ko vizuāli iespējams novērot kā jaunu mēnesi, augošu mēnesi, pilnu mēnesi un dilstošu mēnesi. Pastāv uzskats, ka mēness fāzēm ir nozīmīga ietekme uz norisēm, cilvēku uzvedību un emocionālo stāvokli. Astrologi uzskata, ka mēness visspēcīgākā ietekme uz cilvēka emocionālo stāvokli un uzvedību ir pilnmēness fāzes laikā - trīs dienas pirms pilnmēness, pilnmēness dienā un trīs dienas pēc pilnmēness fāzes.

 

BTA eksperti, analizējot pērnā gada statistiku par pieteiktajām atlīdzībām OCTA un KASKO apdrošināšanā, secinājuši, ka ceļu satiksmes drošību ietekmē ne tikai ceļu stāvoklis, transportlīdzekļu vadītāju braukšanas prasmes, kultūra un transportlīdzekļu tehniskais stāvoklis, bet arī, iespējams, transportlīdzekļu vadītāju emocionālais stāvoklis pilnmēness fāzes laikā. Saskaņā ar BTA statistiku teju trešā daļa jeb 31% no pērn notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, par kuriem pieteiktas apdrošināšanas atlīdzības, notikušas pilnmēness fāzes laikā.

 

Salīdzinājumā ar citām pilnmēness fāzes dienām pērn par pilnmēness fāzes laikā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem BTA klienti pieteikuši vidēji par 13% vairāk apdrošināšanas atlīdzību.

 

Par negatīvo pilnmēness ietekmi uz ceļu satiksmes drošību liecina arī fakts, ka vidējā BTA izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība par pērn pilnmēness fāzes laikā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem bijusi par 15% lielāka nekā vidējā izmaksātā atlīdzība par citās mēness fāzes dienās notikušajiem negadījumiem. Tas nozīmē, ka pilnmēness fāzes laikā notikuši ceļu satiksmes negadījumi ar smagākām sekām nekā tie ceļu satiksmes negadījumi, kas notikuši citās mēness fāžu dienās.

 

Apkopojot datus, BTA atklājusi, ka pilnmēness laikā bedres transportlīdzekļiem radījušas būtiski lielākus bojājumus. Pērn vidējā BTA izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība klientiem, kuri iegādājušies "KASKO Bedres" apdrošināšanas polisi, par transportlīdzekļiem nodarītiem bojājumiem pēc iebraukšanas bedrē pilnmēness dienās ir par 58% lielāka nekā citās mēness fāžu dienās. Par transportlīdzekļiem radītajiem bojājumiem pēc iebraukšanas bedrē pilnmēness laikā BTA vidējā izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība pērn bijusi 367 eiro. Šie dati apliecina to, ka autovadītāji pilnmēness ietekmē tomēr nereti zaudē koncentrēšanās spējas, raksta BTA.

0
Autors:mixnews.lv
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti