93% plāno savu atpūtu ārpus Latvijas un vien 7% - Latvijā 0

Trešdiena, 25 jan 2017, 13:28 Versija drukāšanai

93% plāno savu atpūtu ārpus Latvijas un vien 7% - Latvijā
Gada sākumā veiktā aptaujā* noskaidrojis, ka Latvijas iedzīvotāji ir azartiski ceļotāji un lielākā daļa jau zina savus šī gada ceļojumu plānus. Apkopojot datus, varam būt pārliecināti, ka tūrismā 2017. gads būs piesātināts.


«Aptaujas dati liecina, ka ceļošana Latvijas iedzīvotājiem ir būtiska un neatņemama atpūtas sastāvdaļa. Priecē arvien augošā vēlme ceļot, jo zinām, ka katrs ceļojums ir neatkārtojams notikums, piedzīvojums un pieredze, kas bagātina. Mēs esam gandarīti par to, ka jau sešpadsmito gadu varam sniegt savu artavu Latvijas iedzīvotāju atpūtas nodrošināšanā,» aptaujas rezultātus komentē «Novatours» vadītājs Leonīds Močeņovs.

 

Daloties savos atpūtas plānos, 66% aptaujāto atzinuši, ka ir nolēmuši, kurp dosies 2017. gadā, bet 26% atpūtas plānošanai pievērsīsies vēlāk. Turklāt lielākā daļa (54%) ceļojumu plānošanā un organizēšanā izmantos tūroperatoru pakalpojumus, ceturtā daļa aptaujāto ceļojumus plāno un organizē paši, bet 22% izmanto tūroperatoru konsultācijas.

 

Aptaujas dati atklāj, ka 93% respondentu plāno savu atpūtu ārpus Latvijas un vien 7% - Latvijā. Ceļotāju vēlmju saraksta augšgalā šogad ir valstis ar siltu klimatu, jo noteicošais Latvijas ceļotājiem ir iespēja atpūsties pludmalē - to norādījuši 28% aptaujāto. Gandrīz tikpat svarīgs nosacījums ir daba - to minējuši 26% aptaujāto. Tomēr ceļojumu galamērķu izvēle ir ļoti individuāla un to noteicošie aspekti ir ļoti dažādi. Ir ceļotāji, kuriem svarīgs ir valsts vēsturiskais mantojums, bet citiem tās ir aktīvās atpūtas iespējas vai vienkārši draugu apciemošana. Visiekārotākais galamērķis ir Spānija un tai piegulošās Kanāriju salas, kur ir nemainīgi vasarīgs laiks. Tāpat joprojām ļoti populāri galamērķi ir Turcija un Grieķija. Aiz tām vēlmju sarakstos ierindojas karstasinīgās Itālija un Portugāle. No tālākajiem galamērķiem ir vēlme apmeklēt Taizemi, Amerikas Savienotās Valstis un eksotiski neierasto un kontrastaino Islandi.

 

Visiecienītākais periods ceļošanai ir no jūlija līdz septembrim, kad savu atpūtu ir ieplānojuši 37% aptaujāto. Nākamais populārākais gada laiks ir no aprīļa līdz jūnijam, kad ceļojumos plāno doties 27% tūristu. Trešajā vietā ierindojas periods no janvāra līdz martam (22%), bet vismazāko atsaucību guvis laiks no oktobra līdz decembrim, kad ceļojumos plāno doties 15% aptaujāto. Turklāt 47% aptaujas respondentu norādīja, ka 2017. gadā plāno divus ceļojumus, bet 39% - vienu.

 

Atpūtas ceļojumu braucieniem lielākā daļa aptaujāto plāno atvēlēt vienu nedēļu - to norādījuši 48% aptaujāto, 27% respondentu plāno doties 10 dienu ilgā ceļojumā, divu nedēļu ilgu atpūtu ir izvēlējušie 13%, bet 7% - plāno veltīt braucienam vienu nedēļas nogali, savukārt 5% dosies vairāk nekā 14 dienu ilgā ceļojumā. Aptaujas dati arī liecina, ka Latvijas iedzīvotāji atpūtai naudu nežēlos - lielākā daļa respondentu ceļojumam tērēs vairāk nekā tūkstoti eiro.

 

*Tūroperatora «Novatours» aptauja veikta interneta vidē 2017.gada janvārī.

0
Autors:tvnet.lv
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti