Pasniegtas Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas 0

Trešdiena, 23 nov 2016, 11:00 Versija drukāšanai

Pasniegtas Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas
Šogad, jau trešo gadu, Valsts svētku pasākumu ietvaros Latgales plānošanas reģiona administrācija godināja Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas laureātus, pasniedzot apbalvojumus piecās nominācijās – Lielākais nodokļu maksātājs, Lielākais darba devējs, Sociāli atbildīgs uzņēmums, Gada lauksaimnieks un Gada jaunais komersants.


“Šis konkurss ir iespēja vēlreiz pateikt lielu PALDIES uzņēmējiem, kas ne tikai nodrošina darba vietas reģiona iedzīvotājiem, godprātīgi maksā nodokļus, bet rod arī iespēju atbalstīt un līdzdarboties novadu un pilsētu attīstībā,” uzsver Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja, Ludzas novada pašvaldības vadītāja Alīna Gendele.

 

Nominācijā “Lielākais nodokļu maksātājs” balva šogad piešķirta Daugavpils apstrādes rūpniecības uzņēmumam SIA “Firma ANTARIS”, kas plaši pazīstams visa Latvijā. Uzņēmums 2015.gadā nodokļos samaksājis 2,6 milj.EUR. un nodarbinājis 630 darbiniekus.

 

Nominācijā “Lielākais darba devējs” balva pasniegta lielākajam sieviešu virsdrēbju šūšanas uzņēmumam Latvijā -SIA “NEMO”. Uzņēmums savā Krāslavas šūšanas rūpnīcā nodarbina 216 strādājošos un Gulbenes šūšanas cehā -35.

 

Nominācijā “Sociāli atbildīgs uzņēmums” balva tika piešķirta SIA “Zieglera mašīnbūve” no Daugavpils. Uzņēmums var lepoties ar skaidri formulētu jaunatnes politiku, ar mērķi nepieļaut jaunu cilvēku aizplūšanu no Latgales reģiona. Šobrīd uzņēmumā strādā 28 cilvēki, kas ir jaunāki par 25 gadiem. Karjeras nedēļas laikā uzņēmumu apmeklē vairāk kā 150 Daugavpils pilsētas un novada jauniešu.

 

Nominācijā “Gada lauksaimnieks” balva piešķirta SIA “Agraris”, kas sešpadsmit gadu garumā Daugavpils novadā, piesaistot ES fondu līdzekļus, apsaimnieko vairāk kā 1000 hektārus zemes.

 

Nominācijā “Jaunais komersants 2016” balvu saņēma SIA “BE un BE” no Preiļu novada. Uzņēmums savas pastāvēšanas divu gadu garumā izveidojis uztura bagātinātāju ražotni un tirdzniecības tīklu visa Latvijā.

 

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) konkursu izsludināja šā gada oktobrī, ar mērķi apzināt un godināt Latgales reģiona uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmē uzņēmējdarbības vides attīstību Latgalē, veicina Latgales uzņēmēju atpazīstamību un popularizē labas uzņēmējdarbības prakses piemērus. Pretendentus apbalvojumiem varēja pieteikt iedzīvotāji, organizācijas, uzņēmumu kolektīvi, komersanti, biedrības un pašvaldības.

 

Šogad konkursā tika pieteikti 16 Latgales uzņēmumi, tajā skaitā gan komercsabiedrības, gan zemnieku saimniecības. Daži no pretendentiem tika pieteikti vairākās nominācijās vienlaicīgi. Lielāko daļu konkursa pieteikuma anketu iesniedza reģiona pašvaldības. Visvairāk nominantu tika pieteikts nominācijās “Sociāli atbildīgs uzņēmums” un “Jaunais komersants”.

 

Apbalvojumi Latgales reģiona uzņēmumiem tika pasniegti Latvijas Republikas 98. gadadienas svinīgajos sarīkojumos 2015. gada 18. novembrī Daugavpilī, Preiļos un Krāslavā.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti