Novadniecei Verai Fiļmanovičai - 105! 0

Sestdiena, 01 okt 2016, 11:34 Versija drukāšanai

Novadniecei Verai Fiļmanovičai - 105!
30. septembrī Biķernieku pagasta iedzīvotāja Vera Fiļmanoviča nosvinēja savu dzīves lielāko jubileju. Seniore ir Daugavpils novada ilgdzīvotāju pulkā, un šoruden svin savu 105. dzimšanas dienu. Šajā skaistajā dienā jubilāre saņēma apsveikumus no Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītājas Annas Jegorovas, Biķernieku pagasta pārvaldes vadītājas Mārītes Daņilovas un sociālās darbinieces Aleksandras Artikovas.


Lai arī vidējā mūža ilguma ziņā (74 gadi) Latvija ir viena no pēdējām Eiropas Savienībā un pasaulē atrodas zemāk par 80. vietu, simtgadnieku fenomens to tomēr nav apgājis. 2011. gadā novads un Latvija varēja lepoties ar vecāko Eiropas iedzīvotāju – 112 gadus veco Kseniju Mitušovu no Naujenes pagasta. Diemžēl Ksenija tā arī nesagaidīja savu 113. dzimšanas dienu, aizejot aizsaulē.

 

Kā savu galveno ilgdzīvošanas recepti simtgadnieki nosauc ticību Dievam un darba mīlestību, arī Veras dzīvē šīs vērtības gājušas allaž blakus.

 

Interesanti ir septiņi simtgadnieku noslēpumi, kurus ASV 2013. gadā, aptaujājot vairāk nekā 500 simtgadnieku, publicēja grāmatā “Svinot 100”. Tie ir - pozitīva attieksme, diēta, fiziskā aktivitāte, ticība, skaidra dzīve, mīloša ģimene un iedzimtība.

 

Mīloša ģimene ir arī Veras Fiļmanovičas galvenā vērtība, kas nebūt nav noslēpums nevienam. Lai arī Verai pašai nav bijis ne vīra, ne bērnu, apkārt vienmēr ir bijusi kupla radinieku saime un mīlestības no tiem viņai netrūkst līdz pat šai dienai.

 

“Nodzīvota vienkārša, darbīga un rosīga dzīve. 105 gadi atpakaļ, kad māja vēl tika būvēta, te bija Vitebskas guberņa. Darba gadi pagāja, strādājot kolhozā. Viņa dzīvoja dažādos varas posmos – Cara laikos, Padomju laikos un mūsdienu Latvijā. Vienmēr dzīvoja kopā ar mums, ar savas māsas ģimeni un tās piederīgajiem. Māsa nomira 1996. gadā. Ir radinieki, kas dzīvo Kijevā un Baltkrievijā. Nekad neaizmirst, piezvana, apsveic”, tā stāsta Veras Fiļmanovičas radinieks no māsas puses Konstantīns Petrovs.

 

Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova: “Tādi cilvēki ir retums. Par tiem ir jāpriecājas pat vairāk kā par jaundzimušajiem, jo tas ir īsts fenomens. Mēs protam un arī mums ir iespējas dzīvot pāri 100 gadiem. Tas tiešām ir apsveicami. Veras kundze ir novadā vienīgā simtpiecgadniece, kas atrodas savu tuvinieku aprūpē un labos dzīves apstākļos. 1. oktobrī mēs svinam Starptautisko veco ļaužu dienu, tāpēc gribu novēlēt visiem novadā dzīvojošiem senioriem veselību, izturību un spēku. Gribas novēlēt, lai pensijas būtu lielākas, jo cilvēki ar savu darbu to ir pelnījuši. Es ceru, ka paies laiks un mans novēlējums piepildīsies.”

 

Vēlot sirmgalvei veselību un vēl ilgu mūžu blakus mīļajiem, pretī saņemam tikpat sirsnīgus vēlējumus. Vera Fiļmanoviča ir priecīga jebkuram cilvēkam, kas viņu apciemo, pretī dāvājot smaidu un laba vēlējumus.

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti