Kad Višķu durvis vaļā veras 0

Ceturtdiena, 01 sep 2016, 14:31 Versija drukāšanai

Kad Višķu durvis vaļā veras
“Kad Višķu durvis vaļā veras” – ar šādu moto tika svinēti Višķu pagasta svētki 20.augustā. Šajā dienā Višķi vēra vaļā savas durvis ikvienam - kā vietējiem iedzīvotājiem, tā ciemiņiem, aicinot iejusties svētku gaisotnē un palūkoties uz Višķiem no nedaudz cita skatu punkta.


Svētku ietvaros tik organizētas ekskursijas “Višķi leģendās” un “Višķu baznīca”(sirsnīga pateicība Jānim Kudiņam un Martai Bicānei par atsaucīgumu, uzņemoties rūpes par interesentiem).

 

Kuplu apmeklētāju skaitu pulcēja absolventu salidojums “Profesionālajai izglītībai Višķos 95”, kur durvis vēra nu jau Malnavas koledžas izglītības programmu īstenošanas vieta Višķi, aicinot absolventus, darbiniekus un pedagogus gremdēties atmiņās par šeit pavadītajiem mācību un darba gadiem, apmeklēt muzeju, fotografēties, baudīt svinīgo sarīkojumu un, protams, atkal - satikšanās prieku.

 

Višķu jauniešu centrs aicināja ikvienu uz aktīvu svētku svinēšanu Luknas ezera pludmalē, piedaloties pludmales volejbola turnīrā un citās neformālajās sporta aktivitātēs. Tur pat pludmalē, bērniem bija iespēja baudīt vasarīgo laiku, apmeklējot bezmaksas piepūšamās atrakcijas.

 

Bērni un jaunieši ar savas iztēles un krāsu palīdzību, radoši izpaudās, gleznojot un parādot, kādas viņu acīm ir Višķu pakalnu, Ezeru spoguļu, Debesu plašumu, Cilvēku un darbu, un, protams, Višķu nākotnes durvis, kuras joprojām ir skatāmas estrādes apkārtnē.

 

Lai arī laivu piestātnes “Višķi uz viļņa” durvis ir atvērtas gandrīz katru dienu, tomēr šī diena bija īpaša, jo svētku ietvaros vizināšanās ar laivām un katamarāniem bija bez maksas, aicinot ikvienu interesentu ielūkoties Luknas ezera spoguļu durvīs.

 

Vakarā, svētku koncertā “…pats laimei durvis ver” Višķu Lienīte, gaidot savu Sprīdīti aicināja ikvienu uz pārdomām, par to, kur laime meklējama. Sniedzot priekšnesumus svētku apmeklētājiem, mākslinieki parādīja, ka Laime ir tepat līdzās. Laime ir iespēja palūkoties caur Višķu pakalnu durvīm vai paceļot skatienu - debesu plašumu durvīs, dodoties uz Kalna Višķiem vai uzkāpjot baznīcas tornī, vai vizinoties ar laivu, ielūkoties ezeru spoguļu durvīs. Tomēr vienas - Višķu nākotnes durvis mūs aicināja vērt kopīgiem spēkiem, dzīvojot un strādājot Višķos.

 

Svētku atmosfēru, ar savu dalību koncertā, radīja Višķu pagasta vīru vokālais ansamblis “Mōls”, vadītāja Marta Bicāne, Višķu pagasta jauniešu vokālais ansamblis “Anima Corde”, vadītāja Agate Jermaļonoka, Višķu pagasta senioru deju kopa “Magones”, vadītāja Marija Šaršūne, kā arī biedrības “Lauku studija” paspārnē darbojošies mākslinieki - vokāli instrumentālā grupa ”1+3”, jauniešu vokāli instrumentālā grupa “Mažors”, Viktors Leonovičs ar pavadošo grupu, solistes Agate Jermaļonoka, Jeļena Gedzjune, kā arī viesmākslinieki Marija Gerbredere (akustiskā ģitāra) un Dubnas KN mūsdienu interešu deju grupa ,,Dance is my feeling”, vadītāja Agrita Zeile, kā arī Sintija Giptere un Jānis Veliks. Bet pēc koncerta bija iespēja izdejoties ballē ar grupu “Jauda”.

 

Svētku noslēgumā, 21.augustā durvis vēra Višķu Svētā Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīca un bērni, kuri aicināja uz Svēto Misi, kurā viņi šajā dienā pieņēma Pirmo Svēto Komūniju. Pēc Sv. Mises, svētku pasākumi noslēdzās ar lūgšanām kapusvētkos Višķu kapos.

 

Pasākuma rīkotāji izsaka pateicību visiem, kuri iesaistījās Višķu pagasta svētku radīšanā un organizēšanā!

 

Fotogalerija

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti