Tuvojas tradicionālās Daugavpils novada dienas 0

Trešdiena, 14 sep 2016, 11:45 Versija drukāšanai

Tuvojas tradicionālās Daugavpils novada dienas
No 5. līdz 17. septembrim norisināsies Daugavpils novada dienas, divu nedēļu garumā pulcējot pagastu iedzīvotājus uz izstādēm, meistardarbnīcām, sporta aktivitātēm un konkursiem. Šādu iespēju šogad piedāvās Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagasti, paturpinot 2014. gadā aizsākto pagastu dižošanās tradīciju.


Svētku kulminācija notiks 17. septembrī ar krāšņo Novada dienu gadatirgu. Daugavpils novada dienas jau tradicionāli tiek rīkotas septembrī, ar mērķi sekmēt novada atpazīstamību, sniegt lielisku iespēju Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem iepazīt lauku ražotāju un tautas mantojuma produktu vērtības, kulināro mantojumu, tūrisma iespējas, bagātās tradīcijas un godināt amata prasmju nesējus.

 

17. septembrī ar plašu kultūras programmu un citām aktivitātēm apmeklētājus aicinās Novada dienu gadatirgus, kas norisināsies no plkst. 10.00 līdz 14.00 Rīgas ielā 2.

 

Nogaršot Daugavpils novadam raksturīgos Lauku gardumu ielas ēdienus varēs ikviens, kas iegādāsies preces no Daugavpils novada tirgotāja ne mazāk kā 3 eiro vērtībā.

 

Ražotāju un amatnieku gadatirgū vietējie Daugavpils novada ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem pārsteigs apmeklētājus ar daudzveidīgo produkciju. Te varēs iegādāties medu, maizi, gaļu, sieru, dārzeņus, dekoratīvos stādus, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas un lina, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, tējas, pinumus, grāmatas un suvenīrus.

 

Mazpulku kolektīvi, kas ik gadu priecē gadatirgus apmeklētājus ar savu produkciju, arī šogad nevienu neatstās vienaldzīgu. Tāpat gadatirgū piedalīsies Daugavpils novada muzeju pārstāvji, skolēnu un jauniešu organizācijas, iesaistot apmeklētājus radošo darbnīcu virpulī.

 

Ielūkoties Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagastos tuvplānā varēs caur fotogrāfiju izstādi. Savukārt Latgales Zoodārza ekspozīcijā varēs apskatīt Eiropas retos abiniekus un rāpuļus, kas sastopami Daugavpils novadā. Arī Daugavpils Universitāte šogad klātesošajiem piedāvās radošo darbnīcu “Dabas laboratorija”.

 

Vienības laukumā visas dienas garumā norisināsies strītbola, svarbumbu celšanas sacensības un basketbola soda metienu konkurss, savukārt Dambretes un šaha klubā (Raiņa ielā 69) norisināsies Novada dienām veltīts šaha un dambretes turnīrs. Pieteikšanās sporta sacensībām līdz 14. septembrim pa tālruni 29157870 vai e-pastu edgars.miglans@dnd.lv.

 

Kultūras cienītāji varēs izbaudīt svētku lielkoncertu, kurā savas programmas prezentēs pagasti, Šarkovščinas vācu kultūras un tautas mākslas centra trio “Вдохновение” no Baltkrievijas, tautas deju ansamblis “Līksme”, folkloras kopa “Dyrbyni”, kā arī svētku īpašā viešņa – Olga Rajecka.

 

Pasākumu rīko: Daugavpils novada dome.

 

Mūsu sadarbības partneri: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils Universitāte, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

 

Informatīvie partneri: SOLO, Dautkom, Latgales reģionālā televīzija, Latgales Laiks, Alise plus, Latgales radio, Divu krastu radio, Latvijas Radio, Tabloid.

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti