Rēzeknē par 40,4% pieaugs maksa par ūdenssaimniecības pakalpojumiem 0

Pirmdiena, 01 aug 2016, 08:00 Versija drukāšanai

Rēzeknē par 40,4% pieaugs maksa par ūdenssaimniecības pakalpojumiem
No pirmdienas stājas spēkā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes apstiprinātais ūdensapgādes uzņēmuma "Rēzeknes ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekts, kas paredz to pieaugumu, aģentūrai BNS pavēstīja regulatorā.


Tādējādi ūdenssaimniecības pakalpojuma lietotājiem Rēzeknē maksa par kubikmetra dzeramā ūdens sagatavošanu un piegādi, kā arī par izmantotā ūdens novadīšanu uz attīrīšanas iekārtām un tā attīrīšanu kopā būs 1,6 eiro par kubikmetru, kas ir par 40,4% vairāk nekā līdz šim. Attiecīgi maksa par ūdensapgādes pakalpojuma kubikmetru būs 0,58 eiro, bet maksa par kanalizācijas pakalpojuma kubikmetru – 1,02 eiro. Tarifos nav ietverts pievienotās vērtības nodoklis (PVN).

 

Tarifu projekta izvērtēšanas laikā regulators komersantam pieprasīja papildu informāciju, kā arī precizētu tarifu projektu. Tā iespaidā tika samazināts sākotnēji iesniegtais ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projekts par 0,03 eiro par kubikmetru, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifa projekts - par 0,05 eiro par kubikmetru.

 

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projektā no kopējām ūdensapgādes pakalpojumu izmaksām 9% ir pamatlīdzekļu nolietojums, 54% – personāla izmaksas, 1% – pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, 32% – pārējās saimnieciskās darbības izmaksas un 4% – nodokļi. Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektā no kopējām kanalizācijas pakalpojumu izmaksām 10% ir pamatlīdzekļu nolietojums, 44% – personāla izmaksas, 1% – pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, 33% – pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 1% – nodokļi un 11% – kredīta procentu maksājumi un pamatsummas atmaksa. Rentabilitāti tarifu projektos komersants iekļāvis 7% apmērā.

 

"Jaunu tarifu apstiprināšana nepieciešama, jo esošie tarifi ir spēkā no 2007.gada. Kopš to apstiprināšanas "Rēzeknes ūdens" Rēzeknē ir realizējis trīs Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētus projektus, kā arī ir mainījušās pakalpojumu sniegšanas izmaksas un samazinājušies pakalpojumu apmēri," skaidroja SPRK.

 

Attiecīgo projektu ietvaros tika ierīkots ūdens sagatavošanas komplekss, ierīkotas astoņas kanalizācijas sūkņu stacijas, veikta notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pārbūve, kā arī tika pārbūvēti un ierīkoti ūdensapgādes inženiertīkli 39,17 kilometru garumā un kanalizācijas inženiertīkli 28,64 kilometru garumā. Inženiertīklu paplašināšana veikta galvenokārt privātmāju apbūves rajonos, veicinot jaunu klientu piesaisti, sniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu apmēru pieaugumu, kā arī uzlabojot vides stāvokli šajos pilsētas rajonos.

 

"Rēzeknes ūdens" ir dibināts 1994.gadā, tā vienīgais īpašnieks ir Rēzeknes pilsētas dome.

 

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs regulētu sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu – aizstāvētu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

0
Autors:BNS
Foto:Flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti