Līvāni aicina uz Novadnieku salidojumu! 0

Pirmdiena, 27 jūn 2016, 08:13 Versija drukāšanai

Līvāni aicina uz Novadnieku salidojumu!
Latvijā un pasaulē ir izklīduši daudzi līvānieši, tāpēc šogad 16.jūlijā – pilsētas 90 gadu jubilejā - Līvāni aicina uz Novadnieku salidojumu. Novadniek, ja Tevi dzīves ceļi aizveduši prom uz citu novadu, pilsētu vai valsti, apciemo dzimto pusi Līvānu pilsētas dzimšanas dienā – 16.jūlijā. Tev sarūpēta īpaša programma, ekskursija pa pilsētu un citi pasākumi. Dzimtais novads Tevi gaida!


Savā dzimtajā pusē - Līvānu novada Jersikā pēc aktīvo darba gaitu noslēgšanas dzīvo savulaik populārais «Panorāmas» žurnālists Jānis Dimants. Līvāni ir dzimtā puse profesorei un valodniecei Janīnai Kursītei, aktrisēm Danai Lācei un Lienai Šmukstei, komponistam Jurim Kulakovam, mūziķiem Kristīnei Kārklei – Kalniņai, Vinetai Elksnei, Atim un Jānim Auzānam un citiem.

 

Interesants, taču mazāk zināms ir fakts, ka dzimtas saknes no mātes Lidijas puses Līvānos ir arī slavenajam krievu aktierim Jurijam Ņikuļinam, ko pazīstam no kino klasikas filmām «Briljanta roka» un «Kaukāza gūstekne».

 

Šovasar – Līvānu 90 gadu jubilejā - novadnieki aicināti Līvānus atklāt no jauna. Kāds varbūt Līvānos ir dzimis, cits mācījies, kādam ar Līvāniem saistās darba gaitas, bet citam tā ir senču zeme, no kurienes cēlušies vecvecāki.

 

Sestdien, 16.jūlijā no plkst. 11.00 līdz 20.00 svētku norises vietā, Domes ielā darbosies Novadnieku sajūtu un atmiņu telts, kurā novadniekus gaidīs Lielā Novadnieku grāmata, kurā būs iespēja ierakstīt savu atmiņu stāstu par tiem laikiem, kas saistījušies ar Līvāniem. Būs iespēja atstāt sirsnīgu video sveicienu savai dzimtajai pilsētai. Darbosies foto automāts ar iespēju uzreiz saņemt gatavas fotogrāfijas uz Līvāniem raksturīgo ainavu fona.

 

Plkst. 14.00 novadniekiem plānota tikšanās Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā (iepriekš pieteikties līdz 10.jūlijam pa tālruni 29492184 vai 65307270, vai elektroniski: dome@livani.lv).

 

Būs iespēja noskatīties jaunāko video filmiņu par Līvāniem, uzzināt kā Līvāni attīstījušies pēdējos gados, kā arī novadniekiem savstarpēji iepazīties neformālā gaisotnē. Novadniekus sveiks Līvānu mērs Andris Vaivods. Bibliotēkā varēs aplūkot jaunās Līvānu fotomākslinieces Vivitas Kokinas pilsētai veltīto fotogrāfiju izstādi.

 

Tiem, kas Līvānos sen nav bijuši, būs iespēja tūristu elektromobilī doties nelielā braucienā pa pilsētu, iepazīstot, kā Līvānu izmainījušies laika gaitā.

 

Bet vakarā – doties ar līvāniešiem kopīgā svētku gājienā un baudīt vakara koncertprogrammu, kurā šīs vasaras vienīgo brīvdabas koncertu Latgalē sniegs grupa «Carnival Youth», muzicēs Intars Busulis un Abonementa orķestris, Jānis Aišpurs no grupas «Sound Poets», Ieva Kerēvica un Nacionālā teātra aktieri.

 

«90 gaismas mirkļi» ir Līvānu jubilejas svētku moto, tāpēc uz Latgales mākslas un amatniecības centra sienām būs skatāma interaktīva skaņas un gaismas izrāde «Līvānu leģenda», savukārt tieši pusnaktī – iespaidīgs svētku salūts!

0
Autors:livani.lv
Foto:livani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti