Motivācijas semināros mudināja nebaidīties uzsākt uzņēmējdarbību 0

Piektdiena, 06 maijā 2016, 09:11 Versija drukāšanai

Motivācijas semināros mudināja nebaidīties uzsākt uzņēmējdarbību
Biedrība “Daugavpils lietišķo sieviešu klubs OLIVIA” sadarbībā ar Daugavpils novada domi rīkoja motivācijas seminārus “Kā radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus?”. Seminārs noritēja divās daļās - pirmajā daļā interesenti smēlās pieredzi Anikšu radošajā inkubatorā Lietuvā, savukārt otrā daļa noritēja Daugavpils novada kultūras centrā. Motivācijas semināri tika organizēti, lai palīdzētu novada cilvēkiem meklēt oriģinālas biznesa un sadarbības idejas, kā arī sagatavoties tam, lai savām idejām piesaistītu Eiropas finansējumu.


Anikšu radošajā inkubatorā semināra dalībnieki iepazina vietējos jaunos uzņēmējus, kuri veiksmīgi pielieto savu radošumu un veido pievilcīgus produktus. Inkubatorā jaunie uzņēmēji sper pirmos soļus uzņēmējdarbībā – šeit var līdz pat pieciem gadiem īrēt telpas par cenu, kas ir zemāka nekā tirgū, saņemt konsultācijas un apmācības, kopīgi piedalīties izstādēs un gadatirgos.

 

Savukārt semināra otrajā daļā par uzņēmējdarbības uzsākšanas tehnisko pusi informēja Daugavpils novada domes, Valsts ieņēmumu dienesta un Pārtikas veterinārā dienesta pārstāvji. Kā norādīja Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, novadā ir bagāts kultūras mantojums, kas var kalpot par pamatu biznesa uzsākšanai, ir tikai nepieciešams cilvēkus pamudināt nebaidīties to darīt. “Muzeju darbinieki bieži saka, ka ikviena ekskursija noslēdzas ar interesi par kulināro mantojumu, kāda suvenīra nopirkšanu vai jautājuma, ko interesantu vēl var apskatīt tuvējā apkārtnē,” tā I.Mukāne. ”Mēs cenšamies uz šo pieprasījumu reaģēt un uzrunāt tuvējos amatniekus vai zemniekus, kas var sniegt šādus pakalpojumus. Šos seminārus rīkojam, lai uzlabotu savstarpējo komunikāciju, veidotu kopējo platformu, kur visām iesaistītājām pusēm satikties.”

 

I.Mukāne norāda, ka potenciālos pašnodarbinātos visvairāk biedē iespējamie birokrātiskie šķēršļi un bailes par produktu noietu. To apstiprina arī Inese Bērziņa, kura ir ne tikai Raiņa mājas Berķenelē direktore, bet arī biedrības “Bekas” priekšsēdētāja. Biedrība “Bekas” pulcē jauniešus, kuriem ir daudz radošu ideju, tomēr trūkst pieredzes un nereti - lokācijas vietas. I.Bērziņai padomā sakārtot savas vectēva mājas, kurās sniegtu iespēju jauniešiem radoši izpausties un radīt jaunus tūrisma produktus un pakalpojumus.

 

Radošas idejas cer realizēt arī Olga Kuzmina ar biedrības “Rakstu sēta” domubiedriem. “Mums ir doma rakstīt projektu, lai izveidotu studiju, kur piedāvātu cilvēkiem aust. Tagad tas ir populāri – daudzi vēlas izveidot savu individuālo tautastērpu vai vienkārši izmēģināt aust,” tā O.Kuzmina.

 

Semināra noslēgumā dalībnieki pateicās rīkotājiem par lielisko iespēju mācīties un gūt pieredzi, iepazīt jaunas metodes, kā plānot uzņēmējdarbību, kā izmantot savu radošumu un spēju domāt citādi.

 

Fotogalerija

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti