BJC jubilejas gadā – krāšņa izstāde 0

Pirmdiena, 21 mar 2016, 11:00 Versija drukāšanai

BJC jubilejas gadā – krāšņa izstāde
,,Manas mājas” – tāds nosaukums dots izstādei, kas līdz 20. aprīlim apskatāma Ludzas Novadpētniecības muzejā.


17. marta pēcpusdienā notika izstādes atklāšana. Izstāde ir daudzkrāsaina un bagāta, rada pavasarīgu noskaņu. Darbi visdažādākie – zīmējumi, foto, gleznas uz zīda, izšuvumi, interesantas cepures, tērpi, rokdarbi, mandalas … To autori ir dažāda vecuma cilvēki: BJC pulciņu dalībnieki, pedagogi, senioru radošo darbnīcu apmeklētāji . Ir, ko redzēt, vērtēt, gūt iedvesmu.

 

Bērnu un jauniešu centrs pašlaik ir kļuvis par radošās darbības iedvesmotāju ne tikai jauniem cilvēkiem. Rīta pusē te darbojas seniori, pēcpusdienā – jaunā paaudze. BJC šis ir īpašs jubilejas gads – 60.

 

Valērijs Dzevaltovskis klātesošos iepazīstināja ar centra vēsturi: 1956. gadā pēc Valentīnas Onufrijevas ierosmes tika dibināts rajona Pionieru un skolēnu nams. Toreiz tajā darbojās mūzikas, teātra, akrobātikas, deju, rokdarbu, naturālistu, fizkultūras un bibliotekāru pulciņi.

 

60 gados vairākkārt ir mainījusies centra atrašanās vieta: sākumā tas darbojās toreiz nacionalizētajā luterāņu draudzes mājā, vēlāk pārcēlās uz māju, kas atrodas Rekaševa un Tirgus ielas krustojumā, tad kādu laiku – vidusskolā. Ilgāks darbības posms saistās ar namu Latgales 129, bet kopš 2000. gada BJC īrē telpas Tirgus ielā 22.

 

Trīskārt mainījies nosaukums: no Pionieru nama tas kļuvis par Skolēnu namu, bet nu jau 10 gadus tas ir BJC. Darbinieki un pulciņu dalībnieki oficiālā nosaukuma vietā saka : ,, namiņš”. Izstādes nosaukums ,, Manas mājas” arī sasaucas ar šo apzīmējumu. BJC vadījuši vairāki pedagogi: Ilga 

Kalniņa, Olga Andruščenko, Vladimirs Matjušenoks, Antonija Maslovska, Jolanta Strogonova un Eleonora Obrumāne. Katram laikam ir savas prasības un tendences, un šīs posms saistās ar radošās darbības daudzveidību.

 

Izstāde to parāda. Skolotājas Natālija Losāne, Zoja Cvetkova, Ruta Zviedre, Ilze Loce, Anita Gromova, Ilona Stupakova , Edmunds Kadakovskis attīsta zīmēšanas, foto un visdažādāko rokdarbu prasmes. Prieks par to, ka pēdējos gados ļoti aktīvi kļuvuši mūsu seniori, realizējot un pat no jauna atklājot savus talantus, kam darba gados nav iznācis laika.

 

Atklāšanas brīdī klātesošos ar savu neviltoti aizrautīgo muzikālo priekšnesumu iepriecināja skolotājas Vijas Pavlovskas audzēkņi. Kolēģus sveica Sandra Vorkale, Jolanta Strogonova.

 

BJC jubilejas pasākums plānots 6. maijā. – Neko pompozu un vērienīgu neplānojam, turpināsim jau iesākto tradīciju: katra mācību gada noslēgumā satikties sarīkojumā ,, Pietura”, kurā atklāsies citu BJC dalībnieku talanti.

0
Autors:ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti