Gaismu un skaņu spēle Višķos 0

Trešdiena, 09 mar 2016, 11:59 Versija drukāšanai

Gaismu un skaņu spēle Višķos
4.martā Višķu profesionālās vidusskolas zālē notika neparasta gaismu un skaņu spēle vokāli instrumentālo grupu koncertā “Gaismas skaņas”, ko radīja trīs jauniešu grupas no Višķiem, Daugavpils un Rēzeknes.


Pasākuma organizatori solīja apmeklētājiem neparastus pasākuma noformējuma risinājumus, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, šajā gadījumā multimediju projekcijām. Šāda veida projekcijas bieži tiek izmantotas prezentācijās, izglītības programmu realizēšanā, kā arī pēdējo gadu laikā tās pārsteidz gaismu festivālā “Staro Rīga”. Višķu pagasta sabiedriskais centrs vēlējās demonstrēt multimediju projekcijas kā pilnvērtīgu, ērtu un ekonomisku pasākumu noformējuma iespēju. Projekcijas tika izmantotas arī kā neparasts veids iespaidīga un negaidīta tēla veidošanā radošās fotogrāfijas izstādē.

 

Jau pie profesionālās vidusskolas zāles ieejas, pasākuma apmeklētājus sagaidīja radošo fotogrāfiju izstāde, kas tapa sadarbojoties Višķu pagasta sabiedriskajam centram un fotogrāfei Olgai Kuzminai. Fotogrāfijās ir attēlotas Višķu pagasta sievietes, kas aktīvi iesaistās Višķu pagasta sabiedriskajā dzīvē. Neparasto tēlu radīšanai tika izmantotas multimediju projekcijas, kas veidoja dažādus reljefus un rakstus uz sieviešu sejām. Izstāde būs skatāma līdz 31.martam Višķu profesionālās vidusskolas zālē.

 

Koncertprogrammu uzsāka tālākie pasākuma dalībnieki – jauniešu grupa no Rēzeknes “The Weird Wednesdays”. Jauniešus kopā pulcēja latgaliešu rokgrupas “Bez PVN” līderis Guntis Rasims. Viņu mūzika ir domāta dažādām gaumēm, tāpēc klausītāji izbaudīja gan latviešu dziesmas - “Rudens” un “Četri balti krekli” aranžējumu, kā arī ārzemju hītus - “Hotel California” un “Jane”. Grupas priekšnesumu papildināja melnbaltas grafiskas multimediju projekcijas, kas radīja neparastas ēnu spēles.

 

Turpinājumā tika aicināta grupa no Daugavpils “Warm House”, kas apbūra skatītājus ar repertuāra noskaņu dažādību un tajā viņiem palīdzēja arī multimediju projekcijas, kurās plūstoši mainījās kaleidoskopa krāsas. Grupas sastāvā ir universāli mūziķi, kas izpildīja gan ārzemju dziesmas, gan latviešu skaņdarbus, gan arī savas oriģināldziesmas.

 

Koncerta noslēgumā klausītāji sagaidīja mājiniekus, grupu “Mažors”. Pateicoties biedrībai “Lauku studija” un Špoģu Mūzikas un mākslas skolai, jau gadu Višķos darbojas jauniešu vokāli instrumentālā grupa “Mažors”, kas izpilda populārās mūzikas un rokmūzikas žanra skaņdarbus. Grupas sastāvā ir jaunieši, kas apguva instrumentu spēli pašmācības ceļā, tādējādi pavada savu brīvo laiku lietderīgi – iepazīst mūzikas pamatus, komunicē ar vienaudžiem, smeļas pieredzi koncertos un festivālos, pārstāv pagastu konkursos un skatēs. Grupa, galvenokārt, izpilda latviešu komponistu skaņdarbus, tādus kā “Klauns”, “Nāk nakts”, “Dzimtā valoda” u.c. Jauniešu priekšnesumā, pateicoties projekcijām, plauka ziedi un veidojās neparasti raksti.

 

Koncerta kulminācijā pasākuma daiļās apmeklētājas sagaidīja pārsteigums no Daugavpils novada domes deputātiem Janīnas Kursītes un Aleksandra Studeņņikova, kas izpaudās kā tulpju ziedu klēpis, ko pasniedza visām sievietēm par godu pavasara svētkiem.

 

Organizatori pateicas par atbalstu biedrībai “Lauku studija”, Špoģu Mūzikas un mākslas skolai un tās direktoram Andrejam Repinam, Malnavas koledžas izglītības programmas īstenošanas vietas “Višķi” administrācijai, kā arī Višķu pagasta jauniešiem un jaunatnes lietu atbildīgajam Jānim Briškam. Višķu pagasts cer, ka šāda veida koncerti kļūs par tradīciju pavasara sākumā.

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti