Ludzas novada Mazpulki piedalījās jubilejas konferencē 0

Trešdiena, 09 mar 2016, 10:54 Versija drukāšanai

Ludzas novada Mazpulki piedalījās jubilejas konferencē
Šogad atjaunotā Latvijas Mazpulku organizācija, viena no lielākajām jauniešu sabiedriskajām organizācijām Latvijā, svinēja atjaunošanas 25. gadadienu.


Svinības notika vienlaikus ar Latvijas Mazpulku ikgadējo konferenci, kurā šogad pulcējās pārstāvji no 115 Mazpulkiem. Kopumā 311 dalībnieki bija ieradušies no visiem Latvijas reģioniem. Ludzas novadu pārstāvēja Pildas pamatskolas (vadītāja D. Novika) un Ludzas mazpulks (vadītāja E. Obrumāne). Ikgadējā konference ir kā starts jaunam darba cēlienam, konferences tēma bija “Laiks. Lauki. Labklājība.”, un norisinājās jaunajā Latvijas Universitātes akadēmiskajā centrā, Rīgā.

 

Pasākuma laikā tika godināti cilvēki, kuri ir savu laiku, zināšanas spējas ir veltījuši organizācijai, tika pasniegtas vairākas Mazpulku jubilejas nominācijas, piemēram, Mazpulka vadītājs mūža garumā”, “Mazpulku sirds”, “Mazpulcēns – jaunais mazpulku vadītājs”, viena no šīs nominācijas saņēmējām bija Ludzas novada Pildas pamatskolas mazpulka vadītāja Daina Novika (kopā šīs nominācijas balva tika piešķirta četriem jauniešiem). Beidzoties ievaddaļai, mazpulcēni un Mazpulku vadītāji devās uz dažādām darba grupām, kurās lekciju un eksperimentu veidā tika stāstīts par klimats un tā izmaiņām. Mazpulku vadītāji tika iepazīstināti ar 2015. gadā paveikto un plāniem 2016. gadam, kā arī ar aktuālajām mazpulcēnu projektu tēmām šim gadam un iespējām iesaistīt bērnus un jauniešus dažādos pasākumos.

 

Tuvākie lielie mazpulku pasākumi būs Goda nominācijas aizstāvēšana, tai var pretendēt mazpulcēni, kuri aktīvi darbojas Mazpulkos vismaz piecus gadus Mazpulkos; 3. maijā notiks Mazpulku sporta spēles “Zaļais starts” Līvānos; lielā vasaras nometne “Visu daru es ar prieku!” Valdemārpilī no 18. jūlija līdz 22. jūlijam. Notiek arī citi reģionālie pasākumi: semināri, tirdziņi apmācības, maijā biedrība Latvijas Mazpulki aicinās uz viss Latvijas Mazpulku salidojumu “Saimniekosim videi draudzīgi”.

 

2016. gada prioritārie projekti būs saistīti ar ķiplokiem un kartupeļiem, tāpēc mazpulcēniem tiks piedāvāti trīs semināri, kuros būs iespējams uzzināt par ķiploku un liliju audzēšanu un iepazīties ar pētījumiem par kartupeļiem. Tradicionāli rudenī mazpulcēni tiksies četros forumos Latvijas reģionos. Ludzas novada mazpulcēni ir apņēmības pilni sadarboties ar skolu, vecākiem, sponsoriem, pašvaldību un iesaistīties visos iepriekš minētajos pasākumos. Bez tam Ludzas Mazpulks augustā aicina uz velobraucienu, bet Pildas pamatskola Mazpulks aicinās ciemiņus uz Miķeļdienas tirdziņu.

 

Biedrībai Latvijas Mazpulki jau 25 gadus ir veiksmīgi izstrādāta apmācību sistēma. Mazpulku vadītāj būtu gandarīti, ja Ludzas novadā būtu iespējamas un mums pievienotas Istras, Nirzas, Cirmas, Briģu, Rundēnu, Pureņu pagastu Mazpulki. Jūs teiksiet – nav iespējams? Viss ir iespējams, ja sirdī ir cieņa pret laukiem.

0
Autors:ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti