Mūsdienu deju festivāls “Snow dance” 0

Trešdiena, 24 feb 2016, 09:23 Versija drukāšanai

Mūsdienu deju festivāls “Snow dance”
Jau ceturto gadu Daugavpils novadā tiek rīkots mūsdienu deju festivāls “Snow dance”. Šogad 19. februārī pirmo reizi festivāls notika Skrudalienas pagasta Silenes kultūras namā, pulcējot ne tikai kuplu dejotāju skaitu, bet arī deju cienītājus un līdzjutējus.


Šajā dienā notika lieli svētki, veltīti dejai un dejas burvībai. Deja ir ne tikai dzīves atspulgs, deja ir pati dzīve. Un to mums visiem pierādīja 15 kolektīvi no 12 Daugavpils novada pagastiem, kas pacilātā noskaņojumā bija ieradušies uz mūsdienu deju skati. Vakara programma tika uzsākta ar Silenes bibliotēkas vadītājas Valentīnas Marenkovas sagatavotu videoklipu “Deja – jūtu varavīksne”, pēc kura sekoja krāšņi un daudzveidīgi deju numuri. Koncerta vadītāja Marina Marenkova iepazīstināja skatītājus ar katru deju kolektīvu, īsumā izklāstot to biogrāfiju. Pasākuma laikā zālē valdīja jautrības un enerģijas atmosfēra. Uz skatuves notiekošais uzmundrināja ikkatru līdzjutēju, jo daudzi izrādīja vēlmi kustēties līdzi dejotājiem, savukārt katru uzstāšanos klātesošie sagaidīja ar skaļiem aplausiem un ovācijām. Vakara gaitā varēja izbaudīt gan ugunīgos tango ritmus, gan maigos rītausmas mirkļus, gan Latīņamerikas soļus un līganā valša izpildījumu, gan neparastus un aizraujošus moderno deju žanra priekšnesumus. Ar īpašu saviļņojumu tika vērota arī senioru uzstāšanās, kas nevienu neatstāja vienaldzīgu. Viss pasākums izvērsās iespaidīgā šovā. Spilgti un krāšņi kostīmi, deju stilu un virzienu dažādība padarīja programmu dinamisku, interesantu un aizraujošu.

 

Liels prieks par to, ka uz skatuves droši nāca uzstāties gan mazi un jauni, gan vecāki un pieredzējuši dejotāji, pierādot, ka vecums dejām nav šķērslis un dejot var katrs, kurš to ļoti vēlas.

 

Dalībnieku dejas horeogrāfiju, vizuālo tēlu, izpildījuma muzikalitāti, kā arī citus nozīmīgus kritērijus vakara gaitā vērtēja kompetenta žūrija piecu komisijas locekļu sastāvā: komisijas priekšsēdētāja - Daugavpils bērnu un jauniešu centra mūsdienu dejas pedagogs - horeogrāfs Tamāra Šešunova, Daugavpils 3. vidusskolas sporta deju pasniedzējs Jevgēnijs Gubinskis, Daugavpils novada Kultūras centra galvenais speciālists - horeogrāfs Aija Daugele, Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne un Skrudalienas pagasta pārvaldes vadītāja Betija Ivanova.

 

Apkopojot žūrijas objektīvo vērtējumu, katram kolektīvam par saviem sasniegumiem un profesionalitāti deju mākslā tika piešķirts atbilstošas pakāpes diplomi.

 

Augstākās pakāpes diplomus saņēma Nīcgales TN līnijdeju grupa “Rodeo” Rudītes Grosbergas vadībā un Višķu pagasta Senioru deju kopa “Magones” Marijas Šaršunes vadībā.

 

Pirmās pakāpes diplomu saņēma pašmāju Silenes KN show dance grupa “Tornado junior”, Silenes KN show dance grupa “Tornado” un Silenes KN fitness deju grupa “Fit dance” Alevtīnas Mihailovas vadībā, Sventes deju grupa “Free breath” Oksanas Petaško vadībā, Naujenes kultūras centra pusaudžu hip-hop deju kolektīvs Vitālija Filipska vadībā, Ambeļu KN modes deju grupa “O.K.Dance” Oksanas Kitajevas vadībā.

 

Otrās pakāpes diplomu saņēma Salienas KN sporta deju grupa “Cerība” Annas Bohānes vadībā, Biķernieku show dance grupa “Smaids” Ināras Vasiljevas vadībā, Dubnas KN jaukto deju grupa “Dance is my feeling” Agritas Zeiles vadībā, Kalkūnes pagasta show dance grupa “Vivat Kalkūne” Ludmilas Timofejevas vadībā un Kalupes pagasta Eiropas deju kopa “Balance” Dmitrija Morderera vadībā.

 

Trešās pakāpes diplomu saņēma Salienas KN līnijdeju grupa un Lauceses KN sporta deju grupa Dmitrija Morderera vadībā.

 

Jāatzīmē, ka festivāls ar katru gadu notiek arvien augstākā līmenī. Tas ir novērojams gan dalībnieku profesionālajā izaugsmē, gan arī pasākuma organizatoriskajā jomā. Pasākuma rīkotājiem patiess prieks par vakara gaitā saņemtajām atsauksmēm un pozitīvo novērtējumu.

 

Par šī vakara svētku organizēšanu un norisi rūpējās Skrudalienas pagasta Silenes kultūras nama vadītāja Alevtīna Mihailova un Daugavpils novada Kultūras centra galvenais speciālists - horeogrāfs Aija Daugele. Paldies par jauko un pozitīvas enerģijas pārpilno pasākumu!

 

Pateicamies visiem, kas ieradās uz mūsu svētkiem, un kopā ar mums iedzīvojās šajā skaisto deju pasaules burvībā!

 

Lielu paldies izsakām arī Daugavpils novada domei par sniegto finansiālo atbalstu, Skrudalienas pagasta pārvaldei par palīdzību un atbalstu pasākuma rīkošanā, Silenes kultūras namam par pasākuma organizāciju, skaisti izrotātām telpām, bet deju kolektīviem par dalību, jauku noskaņu un enerģijas lādiņu!

 

Tiksimies nākamgad!

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti