"Laimas" labdarības akcijā piepildīti 218 novada bērnu sapņi 0

Ceturtdiena, 14 jan 2016, 08:06 Versija drukāšanai

"Laimas"  labdarības akcijā piepildīti 218 novada bērnu sapņi
Daugavpils novada pašvaldībai gada nogale un jaunais gads zīmīgs ar vairākiem labdarības pasākumiem. Šogad novada Sociālais dienests pirmo reizi tika iesaistīts saldumu ražotāja “Laima” un labdarības organizācijas Ziedot.lv akcijā, kurā sabiedrība tika aicināta piepildīt Latvijas maznodrošināto ģimeņu bērnu sapņus par sen lolotām svētku dāvanām.


Apmeklējot Laimas Sirds siltuma mājiņu Rīgā, ikviens varēja izvēlēties maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu un Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļas bērnu zīmētās kartiņas un sarūpēt bērnu norādīto vēlamo dāvanu. Ar labu cilvēku un uzņēmumu atbalstu tika apdāvināti vairāk kā 1000 bērni visā Latvijā, tostarp 218 novadnieki. Starp bērnu visvairāk kārotajām dāvanām bija sporta inventārs, dāvanas talanta attīstīšanai, rotaļlietas un apģērbs.

 

Akcijai iesākoties, pirmo bērnu veidoto kartiņu no brīnumu egles paņēma Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone. Latvijas Valsts prezidenta ģimene, rādot piemēru citiem, šogad sagādāja kārotās Ziemassvētku dāvanas četriem Vilciņu ģimenes bērniem no Kalupes pagasta.

 

Ziedotāju sarūpētie pārsteigumi ar trīs mikroautobusiem tika nogādāti uz novadu, un, pēcāk, ar pagastu sociālo darbinieku palīdzību pasniegti adresātiem visos novada 19 pagastos. Aleksandrs Barisovs, kurš aug audžuģimenē Vaboles pagastā, vēlējās galda hokeju - prieks par sapņa piepildījumu bija neviltots, pie krāšņas egles dāvinātājiem tika sagatavots arī dzejolītis. “Šis vakars noteikti būs ļoti priecīgs un piepildīts! Mīļš paldies tālajiem rūķiem, kas par mums tā parūpējās!” no sirds pateicās audžumamma Ruta Strupā. Tāpat par dāvanām priecājās arī pārējie 10 mazie vabolieši.

 

Kalupes pagastā tika apdāvināti 11 bērni un jaunieši. Vairums vēlējās aktīva dzīves veida dāvanas – visbiežāk Salavecim tika lūgtas slidas un nūjas, tā kā hokejs šajā pagastā ir lielā cieņā. Prezidenta kundzes sarūpētās dāvanas, tostarp hokeja nūjas ar Dinamo komandas spēlētāju autogrāfiem, samulsuši saņēma arī četri Vilciņu ģimenes pārstāvji – Raivis, Raimonds, Rolands un Laura.

 

Kalupes pagasta sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības centra vadītāja Ligita Liepiņa neslēpa, ka pagodinājums saņemt dāvanas no prezidenta ģimenes ir ne tikai Vilciņiem, bet arī visam novadam. “Tas tiešām bija negaidīti! Vienmēr liekas, ka prezidents ir kaut kas ļoti tāls, tāpēc ir lieliska sajūta, ka tepat uz mūsu Kalupi atceļo viņu dāvanas. Tas ir dziļš pagodinājums un emocionāls aizkustinājums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tas stiprina arī piederības sajūtu Latvijai – lai gan Daugavpils novads atrodas pierobežā, tomēr arī mūs redz un par mums parūpējas,” tā L.Liepiņa.

 

Saņēmuši dāvanas, Kalupes puiši steidza iemēģināt jaunās slidas un nūjas. Ledus laukumā pie pamatskolas jaunieši mētā ripas līdz pat vēlai vakara stundai, te trenera Aleksandra Vabiščeviča vadībā ar panākumiem darbojas 3 hokeja komandas. “Ir labi, ka puiši nesēž pie datora, aiz stūriem nesmēķē, bet lietderīgi pavada savu brīvo laiku,” savus audzēkņus uzliela treneris.

 

“Es pat nevaru izteikt vārdos, cik liels ir gandarījums par šo labdarības akciju,” projektu noslēdzot, rezumēja Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova. “Es biju izbrīnīta, ka katra bērna vēlme tika realizēta – ja kartītē bija rakstītas skrituļslidas, tad tās arī tika saņemtas. Ja velosipēds – tad arī tas tika sagādāts. Vienam bērns vēlējās lielo papagaili! Arī tas ar visu būri tika nogādāts uz novadu un vēlāk pasniegts bērnam. Vispatīkamāk bija dzirdēt bērnu dialogu vienā ģimenē, kurā viņi viens otram teica – “Brīnumi tomēr pastāv! Tātad Salavecis tiešām eksistē!". Savā, sociālo darbinieku, bērnu un vecāku vārdā es vēlreiz saku lielu paldies visai “Laimas” un Ziedot.lv komandai par šo svētīgo darbu.”

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti