Lauku attīstības konkursu noslēguma pasākums 0

Pirmdiena, 30 nov 2015, 08:44 Versija drukāšanai

Lauku attīstības konkursu noslēguma pasākums
27.novembrī Daugavpils novada kultūras centrā noritēja Lauku attīstības konkursu noslēguma pasākums, kura laikā tika apbalvotie šī gada aktīvākie lauksaimnieki, uzņēmēji un labākās tūristu mītnes. Laureātiem tika pasniegtas Pateicības, balvas un īpašs dāvanu grozs ar augstvērtīgu Daugavpils novadā ražoto produkciju.


Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska sadarbībā ar Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils biroja vadītāju Guntaru Melni novada aktīvākajiem zemniekiem pasniedza Pateicības par ieguldījumu Daugavpils novada attīstībā un panākumiem lauksaimniecībā. Pateicības piešķīra bioloģiskās p/s “Veras” īpašniekam Ivanam Artimovičam (Demenes pag.), z/s “Zeitišķi” īpašniekam Vitālijam Oreham (Vecsalienas pag.), z/s “Gundegas-1” īpašniekam Aleksandram Kondrovskim - Kudrjavskim (Laucesas pag.), z/s “Zemdegas” īpašniecei Darjai Stoļarovai (Kalkūnes pag.) un z/s “Lapsukalns” īpašniekam Andrim Rodčenko (Vaboles pag.).

 

Konkursā “Daugavpils novada gada uzņēmējs 2015” tika godināti Daugavpils novadā reģistrētie uzņēmumi, kuri, balstoties uz pieejamajiem statistikas datiem, uzrādījuši visaugstākos rezultātus šogad.

 

Specbalvu “Inovatīvais uzņēmums” saņēma SIA „Rubiki” īpašnieks Guntars Vingris, kas līdz ar uzņēmuma dibināšanu Līksnas pagastā, ienesis Daugavpils novadā jaunas ražošanas tehnoloģijas. Mazo attīrīšanas iekārtu un sūkņu staciju ražošanā ir izstrādāta inovatīva, Latvijā sertificēta tehnoloģija, kas balstās uz vides drošību, ilgmūžību un efektivitāti.

 

Specbalva “Pilsētas uzņēmums laukos” - P/s “Januseļi 2” īpašniecei Annai Zeļanikai (Naujenes pag.) Uzņēmēja savu darbību uzsākusi tikai šovasar, bet jau kopš pirmās dienas ļoti aktīvi iesaistās dažādos pasākumos, popularizē videi draudzīgu saimniekošanu, ekoloģisko dārzeņu un ogu audzēšanu.

 

Specbalva “Jaunais veiksmīgākais mājražotājs” - P/S “Smaidoņi" mājražotāja Valentīna Čapule (Naujenes pag.), kura gatavo sierus pēc vietējām, unikālām receptēm. Uzņēmēja aktīvi piedalās gadatirgos, pagasta un novada mēroga pasākumos.

 

Specbalva “Netradicionālās lauksaimniecības uzņēmums” - Z/s “Vimbas” īpašniecei Valentīnai Ļitvinovai (Kalkūnes pag.), kura nodarbojas ar dažādu šķirņu sīpolu, saldo sīpolu, siltumnīcas loku un citu netradicionālu kultūru audzēšanu. Papildus tiek attīstīta putnkopība.

 

Konkursa augstāko vērtējumu ieguvušie nominanti:

 

Nominācija “Lielākais uzņēmums” – SIA “SVS TRANSPORTS” valdes loceklim Sergejam Fiļipovam. SIA “SVS TRANSPORTS” ir kravas pārvadājumu uzņēmums Kalkūnes pagastā, kurš jau vairāk kā 16 gadus transportē dažāda veida kravas starp Eiropas un NVS valstīm. Uzņēmuma rīcībā ir vairāk nekā 55 kravas automašīnas, kā arī platformas lielgabarīta un smagsvara kravām. Uzņēmuma autovadītājus un mehāniķus raksturo augsta profesionalitāte, atbildības sajūta un cieņa pret klientiem. Tiek veikts VOLVO un SCANIA automašīnu remonts un sniegti servisa apkopes pakalpojumi. Pērn uzņēmuma gada apgrozījums sasniedza vairāk nekā 3,5 milj.EUR

 

Nominācija “Straujāk augošais uzņēmums” - SIA “LOGERI”, valdes priekšsēdētājs Andžejs Skinders. Uzņēmums Skrudalienas pagastā aktīvi darbojas kopš 2013.gada. SIA nodarbojas ar mežistrādi, taksācijas pakalpojumiem, kā arī malkas ražošanu. Aktīvi piedalās pašvaldības iepirkumos un apgādā ar kurināmo vairākus Daugavpils novada pagastus. Pērn uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar 2013.gadu, pieaudzis gandrīz 2.5 reizes.

 

Nominācija “Lielākais darba devējs” - SIA “ZILĀ LAGŪNA” (valdes loceklis Igors Šaršons) ir viens no mūsdienīgākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. Kompānija veic savu darbību Eiropā, Tuvajos Austrumos, Amerikā, pastāvīgi paplašinot un attīstot tirdzniecības zīmolu sortimentu. Uzņēmums piedāvā plašu kūpinātu, sālītu un marinētu zivju, kā arī Vidusjūras produktu sortimentu. SIA "Zilā Lagūna" ražo ap 300 tonnu produkcijas gadā, no kurām vairāk kā 192 tonnas tiek eksportētas. Uzņēmums nodarbina 153 vietējos iedzīvotājus no Kalkūnes un blakus pagastiem.

 

Nominācija “Lielākais nodokļu maksātājs” - SIA “AGRARIS” (īpašnieks Aleksandrs Harlamovs) apsaimnieko vairāk kā 1000 hektāru zemes Višķu un Kalupes pagastā. Aktīvi realizē LAD projektus. Piesaistot ES līdzfinansējumu, ir uzstādīta graudu pirmapstrādes līnija, graudu uzglabāšanas bunkuri, kā arī bunkuru izlādes sistēma. Realizēta arī virkne citu projektu uzņēmuma ražošanas efektivitātes uzlabošanai.

 

Konkursu „Daugavpils novada labākā tūristu mītne 2015” rīkoja Daugavpils novada pašvaldības aģentūra „TAKA” ar mērķi atzīmēt un apbalvot Daugavpils novada labākos uzņēmumus, kas darbojas naktsmītņu servisa nozarē un popularizēt novada teritorijā esošās tūristu mītnes. Vērtēšanas komisija izvērtēja konkursam pieteikušās tūristu mītnes, klasificējot tās 3 grupās: 1)lauku māja, brīvdienu māja, viesu māja; 2) atpūtas bāzes un kompleksi; 3) viesnīcas.

 

Nominācija “Inovatīvākā tūristu mītne” un nominācija “Aktīvajai atpūtai piemērotākā tūristu mītne” tika piešķirta atpūtas parkam “Silene” (Skrudalienas pag.).

 

Nominācija “Ģimenēm ar bērniem piemērotākā tūristu mītne” – viesnīcai, motelim “Garden” (Višķu pag.).

 

Nominācija “Kultūras un mākslas vērtību popularizētāja” – Raiņa mājai Berķenelē (Kalkūnes pag.)

 

Pateicība par trešo vietu kategorijā – lauku māja, brīvdienu māja, viesu māja tika piešķirta brīvdienu mājai “Meža skuķi”(Vaboles pag.)

 

Balva “Labākā tūristu mītne kategorijā lauku māja, brīvdienu māja, viesu māja” – viesu mājai “Saulesstari” (Medumu pag.)

 

Balva “Labākā tūristu mītne kategorijā – viesnīcas” – Sventes muižai (Sventes pag.)

 

Savukārt “Labākā tūrisma mītne kategorijā atpūtas bāzes un kompleksi” saņēma atpūtas bāze “Virogna”, kura ieguva arī papildus nomināciju “Darījuma tūrismam piemērotākā mītne”.

 

Pasākuma viesus vakara gaitā priecēja VPDK “Līksme” un Dubnas pagasta Kultūras nama interešu kopa “Mulda”.

 

Pateicamies sponsoram IK “Latgales fizioterapija” par sniegto atbalstu konkursu laureātu apbalvošanā.

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti