Daugavpils novadā viesojās Dānijas Sarkanā krusta pārstāvji 0

Ceturtdiena, 05 nov 2015, 08:50 Versija drukāšanai

Daugavpils novadā viesojās Dānijas Sarkanā krusta pārstāvji
3. novembrī Daugavpils novada domē viesojās Dānijas Sarkanā Krusta pārstāvji. Jau kopš 2003. gada notiek LSK Daugavpils un Ilūkstes novada komitejas sadarbība ar Dānijas Sarkano Krustu. Ik gadu uz abiem novadiem nāk humānā palīdzība no ziedotājiem, kas tiek nodota tālāk ģimenēm un personām, kurām šī palīdzība visvairāk nepieciešama.


Savas divu dienu vizītes laikā Dānijas SK pārstāvji viesojās Vecsalienā, Skrudalienā, Kalupē un Naujenē, lai klātienē tiktos ar šīm ģimenēm. Tāpat viņi apmeklēja sociālos dienas centrus un skolas, kā arī tikās ar skolu pedagogiem un sociālajiem darbiniekiem.

 

Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika bilda, ka ļoti lietderīga būtu turpmāka abu valstu Sarkano Krustu sadarbība kopējos projektos un aktivitātēs. Savukārt novada Sociālā dienesta vadītāja un LSK Daugavpils un Ilūkstes novada komitejas priekšsēdētāja Anna Jegorova uzsvēra, ka SK darbs vienmēr iet kopā ar darbu Sociālajā dienestā, ko viņa vada jau sešus gadus. Anna Jegorova ir arī LSK brīvprātīgā jau kopš 1972. gada un labi pārzina šīs jomas specifiku. 4. novembrī, Dānijas kolēģi tikās ar LSK Daugavpils un Ilūkstes novada komitejas ilggadējo priekšsēdētāju Skaidrīti Davni.

 

Jābilst, ka abos novados ir 23 Sarkanā Krusta nodaļas, lielāko daļu šo nodaļu darbu vada sociālie darbinieki. Līdz ar to, pilnvērtīgi tiek pildīta SK misija un tiek palīdzēts tiem, kas atrodas grūtībās. Daugavpils un Ilūkstes novados trūcīgo personu skaits ir sasniedzis 3000, tādēļ vēl jo vairāk brīvprātīgajam darbam te ir liela vērtība. Novados regulāri tiek apzinātas trūcīgās ģimenes, izvērtētas viņu vajadzības un ieskicētas problēmas, kas tiek risinātas.

 

Anna Jegorova uzsvēra, ka visa palīdzība, kas tiek saņemta no Dānijas, ir zelta vērta. Tādēļ komunikācija ar cilvēkiem, kas šo palīdzību saņem, būtu ļoti vērtīga Dānijas SK pārstāvjiem. Tāda, lūk, būtu šī atgriezeniskā saite, kuru spēs nodrošināt un uzskatāmi parādīt šī vizīte.

 

Vanda Kezika savukārt pastāstīja, ka gan novadi, gan abu novadu Sociālie dienesti labprāt rīko vairākas labdarības akcijas un lielu uzmanību pievērš audžuģimeņu atbalstam. Šeit būtu jāatgādina par akciju „Brīnumi Ziemassvētkos” un gada nogales pasākums audžuģimenēm, kas ne tikai pulcina ģimenes, bet arī citus labas gribas cilvēkus, kas šīs dāvanas un ziedojumus sagādā. Vieni no aktīvākajiem ziedotājiem, protams, ir uzņēmēji, ar kuriem novadam ir teicama sadarbība.

 

Dānijas SK pārstāvji lūdza arī turpmāk izvērtēt un ieskicēt tās vajadzības, kas vietējiem cilvēkiem ir svarīgākās, lai viņi spētu tiem palīdzēt. Tikšanās noslēgumā Vanda Kezika un Anna Jegorova pateicās ciemiņiem par vizīti, pasniedzot tiem dāvanas. Savukārt Dānijas SK pārstāvji pateicās par izrādīto viesmīlību.

0
Autors:Olga Smane / daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti