Daugavpils novada delegācija dodas vizītē uz Moldovu 0

Otrdiena, 06 okt 2015, 07:56 Versija drukāšanai

Daugavpils novada delegācija dodas vizītē uz Moldovu
No 5. līdz 11.oktobrim tiek organizētas Moldovas Ziemeļu reģiona dienas, kuru ietvaros notiks vairāki pasākumi tūrisma jomā (tūrisma produktu identificēšana, popularizēšana un pilnveidošana), Moldovas reģionālā un vietējā pārvaldes līmeņa attīstības plānošanas kapacitātes stiprināšanas pasākumi, apmainoties pieredzē par pašvaldību attīstībai aktuālajiem jautājumiem (pakalpojumu nodrošināšana, uzņēmējdarbības veicināšana, administratīvās kapacitātes stiprināšana utml.).


Tāpat Moldovas Ziemeļu reģiona dienu ietvaros tiks organizēts biznesa forums, t.sk. kontaktbirža, kura mērķis ir veicināt Latvijas-Moldovas uzņēmēju sadarbību, dibinot kontaktus, attīstot biznesa kontaktus, kas ietver nākamo darījumu pazīmes vai vienošanās par tālāku sadarbību, vienojoties par sadarbības līgumu slēgšanu. Vienlaikus tiks organizēta Latvijas-Moldovas sadraudzības diena, lai dalītos pieredzē dažādos jautājumos, veicinātu iedzīvotāju komunikāciju, pašvaldību un uzņēmēju sadarbību, prezentējot un degustējot Latvijā un Moldovā ražotos produktus.

 

Moldovas Ziemeļu reģiona dienās piedalīsies Latvijas delegācija vairāk nekā 70 cilvēku sastāvā, t.sk. valsts pārvaldes institūciju pārstāvji, pašvaldības, uzņēmēji, NVO sektora pārstāvji u.c.

 

Daugavpils novada pašvaldības delegācija Moldovas Ziemeļu reģiona dienu ietvaros apmeklēs savu sadarbības pašvaldību Moldovas Republikas Jedinec rajona padomi. 2014.gadā abas puses ir parakstījušas vienošanos par sadarbību reģionālās attīstības jomā, kas paredz nostiprināt labas kaimiņattiecības, radot nepieciešamos apstākļus tālākai tirdzniecības un ekonomiskās, zinātniski tehniskās un kultūras sadarbības attīstībai.

 

Šoreiz, Ziemeļu reģiona dienu ietvaros, pirmo reizi uz Moldovā organizēto ekonomikas forumu un uzņēmēju kontaktbiržu brauc Daugavpils novada uzņēmēju delegācija, kuri ir izpētījuši ekonomiskās sadarbības iespējas ar Moldovas līdzīga profila uzņēmumiem un ir gatavi apspriest partnerības noteikumus un slēgt sadarbības līgumus. Tāpat arī Latvijas un Moldovas pašvaldības ir atradušas kopīgu sadarbības ideju, proti, v iesojoties Jedinec rajona delegācijai Daugavpils novadā puses saprata, ka tās vieno vecticībnieku kultūra. Moldāvu Jedinec rajona partnerus ir ieinteresējusi Daugavpils novada pašvaldības interesantā pieeja un pieredze Slutišķu vecticībnieku mājas muzeja izveidē, tāpēc šajā braucienā pašvaldības izpētīs esošo situāciju Moldovas pusē, lai varētu ģenerēt idejas turpmākai sadarbībai vecticībnieku kultūras un tradīciju saglabāšanā un popularizēšanā.

 

Daugavpils novada uzņēmēju un pašvaldības ārējā mārketinga aktivitāšu atbalstam, Daugavpils novada dome ir sagatavojusi un iesniegusi Latvijas investīciju un attīstības aģentūrā projekta pieteikumu, kura pozitīva rezultāta ietvaros būs iespēja saņemt atbalstu uzņēmējdarbības veicināšanai no Eiropas Savienības Eiropas reģionālās attīstības fonda.

 

Daugavpils novada delegācijas sastāvā: Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores 1.vietniece Ināra Natarova, Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne, Attīstības nodaļas projektu koordinatore Guna Smelcere, SIA “Green Pik Lat” padomes priekšsēdētājs Kaspars Purlācis, SIA firma “Antaris” projektu vadītājs Andrejs Jermolajevs un zemnieku saimniecības “Līdumi” pārstāve Gunta Some.

0
Autors:BNS
Foto:kadrs no video

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti