Japānas žurnālisti pirmo reizi iepazīstas ar Latgales labāko tūrisma piedāvājumu 0

Ceturtdiena, 09 jūl 2015, 16:12 Versija drukāšanai

Japānas žurnālisti pirmo reizi iepazīstas ar Latgales labāko tūrisma piedāvājumu
Triju dienu vizītē Latgalē pirmo reizi uzturas astoņi Japānas masu mēdiju pārstāvji. Tālās Austrumu zemes žurnālisti pirmo reizi iepazīstas ar Austrumlatvijas labākajiem tūrisma produktiem.


Žurnālistiem bija iespēja iepazīties ar Latgales Mākslas un amatniecības centru Līvānos, Daugavpilī – restorānā „Plaza” – nogaršot Daugavpils virtuves ēdienus, apmeklēt Daugavpils cietoksni un Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Savukārt Daugavpils novadā, dabas parka „Daugavas loki” teritorijā, žurnālisti iegriezās krāšņajā atpūtas parkā „Stalkers”, kur noraudzījās uz Latvijas likteņupi Daugavu. Krāslavā viņiem bija iespēja apskatīt Plāteru pili un parku, satikties ar amatniekiem un nogaršot kulinārā mantojuma ēdienus.

 

Aglonā viesi ieradās Maizes muzejā un aplūkoja majestātisko Aglonas baziliku. Ciemiņi viesojās keramiķu Ušpeļu sētā, kur tos sagaidīja arī „Kroma kolna brolistes” seno latgaļu karavīru kopa. Savukārt Ludzā bija iespēja izstaigāt Latvijas senākās pilsētas vēsturisko centru un doties izbraucienā ar muzikālo plostu. Programmā tika iekļauts arī Gunāra Igauņa Mūzikas instrumentu darbnīcas apmeklējums Rēzeknes novada Gaigalavā, kā arī Ūdens tūrisma centra „Bāka”, Rēzeknes pilsētas ievērojamāko tūristu piesaistes vietu, Latgales tradicionālās kultūras centra "Latgaļu sāta" un Varakļānu muižas apmeklējums. Viesu mājas „Zvejnieki” saimnieki Anna un Jānis Macāni ciemiņus cienāja ar Lubāna ezera veltēm un stāstīja par unikālo Latvijā lielāko ezeru.

 

Trīs dienas Latgalē noteikti ciemiņos ieskicēja mūsu bagātā novada daudzveidību, kas balstīta uz senām un autentiskām senču tradīcijām, dabas vērtībām, kultūrvēsturisko mantojumu, kas veido tūrisma produktu kodolu un var būt saistošs dažādu segmentu tūristiem.

 

Japānas žurnālistu vizīti organizēja Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), sadarbībā ar Latgales tūrisma asociāciju „Ezerzeme” un Latgales pašvaldību tūrisma informācijas centriem. Savukārt tulka pienākumus darījumu ceļojuma laikā veica Uģis Nastevičs, kas TAVA uzdevumā bieži pavada japāņu viesus.

 

Latvijas tūrisma mārketinga stratēģijā 2010. – 2015.gadam noteikts, ka Japāna ir perspektīvs tūrisma tirgus, kura apgūšanai TAVA sistemātiski veic mērķtiecīgas mārketinga aktivitātes. Piemēram, 26. jūnijā Latvijas vēstniecība sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) rīkoja semināru apmēram 50 japāņu tūrisma operatoru un masu mediju pārstāvjiem.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv/lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti