"Swedbank" paplašina finanšu pakalpojumu pieejamību Latvijas novados 0

Ceturtdiena, 09 jūl 2015, 08:00 Versija drukāšanai

"Swedbank" paplašina finanšu pakalpojumu pieejamību Latvijas novados
Ar bankomāta atklāšanu Rugājos šodien uzsākta finanšu pakalpojumu pieejamības paplašināšana Latvijā, kā to paredz Swedbank izstrādātā Latvijas reģionu attīstības programma. Iniciatīvas ietvaros 15 Latvijas novados, kuros šobrīd nav neviena bankomāta, tiks uzstādīti Swedbank naudas izmaksas aprāti.


Līdz gada beigām Swedbank bankomātus plānots uzstādīt arī Amatas, Baltinavas, Beverīnas, Burtnieku, Ciblas, Garkalnes, Krustpils, Pārgaujas, Riebiņu, Rundāles, Sējas, Vārkavas, Jēkabpils un Daugavpils novados. Tāpat Swedbank apņēmusies uzstādīt bankomātus arī tajos novados, kuros citas kredītiestādes nākotnē varētu izlemt no saviem bankomātiem atteikties.

 

Šī gada aprīlī Swedbank publiskoja tās izstrādāto Latvijas reģionu attīstības programmu un noslēdza sadarbības memorandu ar Latvijas Pašvaldību savienību par finanšu pakalpojumu pieejamības paplašināšanu Latvijas reģionos. Saskaņā ar parakstīto memorandu, papildus bankas fizikās pieejamības paplašināšanai, Swedbank atbalstīs ekonomiskās aktivitātes atjaunošanos Latvijas novados, piedāvājot kreditēšanas pakalpojumus, kas ir īpaši pielāgoti novadu uzņēmēju un iedzīvotāju prasībām. Tie sevī ietver gan mikrokredītus nelielu pamatlīdzekļu iegādei vai apgrozāmo līdzekļu papildināšanai uzņēmumiem, gan hipotekāros kredītus ar atvieglotiem nosacījumiem mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem, gan arī ēku energoefektivitātes finansēšanu.Tāpat 2015. gadā Swedbank apņemas atbalstīt vismaz 600 skolēnu mācību uzņēmumu izveidi, lai dotu iespēju skolas vecuma jauniešiem gūt pirmo pieredzi uzņēmējdarbībā.

 

Savukārt, sadarbības ietvaros Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) apņemas aicināt pašvaldības sadarboties finanšu pakalpojumu nodrošināšanā un iedzīvotāju apmācībā – ierādot telpas bankomātiem, organizējot seminārus uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kā arī savos informācijas resursos izvietojot informāciju par bankomātu atrašanās vietām un bankas darbinieku vizīšu laikiem. Tāpat LPS apņemas sekmēt efektīvāku finanšu pakalpojumu izmantošanu gan pašvaldību, gan uzņēmēju un iedzīvotāju vidū, ieviešot karšu un attālinātu norēķinu iespējas pašvaldībās un izglītības iestādēs.

 

Šodien pieeja Swedbank pakalpojumiem ir kļuvusi plašāka, jo papildus bankomātu tīklam un bankas filiālēm, servisu klientiem nodrošina arī Konsultāciju centrs (24/7), pašapkalpošanās zonas, internetbanka un mobilā aplikācija. Ja ārpus bankas darba laika klientiem rodas kādi jautājumi vai nepieciešama palīdzība, viņi tiek aicināti zvanīt uz Swedbank Konsultāciju centru pa tālruni 67444444, kas arī strādā 24 stundas diennaktī. Lai palielinātu savu apkalpošanas jaudu, šogad Swedbank ir palielinājusi Konsultācija centra kapacitāti gandrīz vai uz pusi un tagad tajā strādā 170 darbinieku.

0
Autors:BNS
Foto:tautasinfo.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti