Preiļus apmeklēja Taipejas Misijas Latvijā delegācija 0

Otrdiena, 16 jūn 2015, 15:52 Versija drukāšanai

Preiļus apmeklēja Taipejas Misijas Latvijā delegācija
15. jūnijā Preiļus oficiālā vizītē apmeklēja Taipejas Misijas Latvijā vadītājs vēstnieks KO Kuang-Yueh ar kundzi Serenu Ko. Vēstnieku pavadīja Taipejas Misijas Latvijā pārstāvis Keng Chung – Yung. Sveicot viesus Preiļos, delegāciju pie Preiļu novada domes sagaidīja domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.


Taipejas misijas pārstāvji apmeklēja akciju sabiedrību “Preiļu siers”, tikās ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Jāzepu Šņepstu, kurš ciemiņus iepazīstināja ar lielākā Latvijas uzņēmuma - siera eksportētāja - darbību. Norisinājās sarunas, kuru laikā Taipejas misijas vadītājs izrādīja interesi par iespējamo Taivānas uzņēmēju sadarbību ar a/s “Preiļu siers”, par iespējamo uzņēmuma produkcijas eksportu uz Taivānu, jo “Preiļu siers” ražo augstas kvalitātes produktus, pēc kuriem ir pieprasījums Taivānā un arī Ķīnā.

 

Taipejas misijas Latvijā delegācija Preiļu novada domē tikās ar Latvijas Republikas 12. Saeimas deputātu Aldi Adamoviču, domes priekšsēdētāju Marutu Plivdu, domes priekšsēdētājas vietnieku Lauri Pastaru un domes Attīstības daļas projektu koordinatori Līgu Upenieci. Viesiem tika prezentēta novada attīstība, Līga Upeniece Taipejas misijas pārstāvjiem pastāstīja par lielākajiem realizētajiem projektiem novadā, tika pārrunātas sadarbības iespējas vairākās jomās – kultūrā, izglītībā, uzņēmējdarbībā, tūrismā.

 

Īpaši tika uzsvērtas sadarbības iespējas tūrismā, piedāvājot tūristiem no Taivānas – gan grupām, gan atsevišķām ģimenēm – interesantu tūrisma objektu apskati un izstrādājot ārzemju tūristiem pievilcīgus tūrisma maršrutus. Jau tagad Taivānas tūristu skaits Latvijā, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir palielinājies, tomēr viņi vairāk izmanto galvaspilsētas Rīgas un tās apkārtnes pilsētu piedāvājumus. Aktivizējot tūristu plūsmu uz Latvijas reģioniem, ceļotājiem būtu interesanti atpūsties arī Preiļu novadā, jo jau pirms diviem gadiem, apmeklējot Preiļu pilsētu, Taipejas misijas vēstnieks ar kundzi atzinīgi novērtēja nelielās Latgales pilsētiņas priekšrocības, dabas skaistumu un iepazinās ar mūsu novada kultūrvēsturiskajām vērtībām.

 

Dienas otrajā pusē viesi apmeklēja šūšanas uzņēmumu SIA “VS Teks”. Ar uzņēmuma darbību un produkcijas klāstu ciemiņus iepazīstināja “VS Teks” valdes loceklis Valdis Skujiņš.

 

Taipejas misijas vadītāja vizīte Preiļos noslēdzās ar Preiļu novada tūrisma objekta – Vīngliemežu audzētavas - apskati, kur Taipejas misijas delegācija bija sajūsmā par vīngliemežu audzētavas īpašnieka Aiņa Novika atraktīvo stāstījumu un netradicionālajām iespējām, ko izmanto mūsu puses ļaudis.

 

Taipejas misija Latvijas Republikā ir Taivānas pārstāvniecība Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Pārstāvniecības galvenā misija ir būt par sadarbības tiltu starp Taivānu un Baltijas valstīm ekonomikas, kultūras, izglītības, zinātnes un citās jomās. Pateicoties bijušajiem LR Saeimas deputātiem no Preiļu novada, draudzīgas sadarbības saikne Preiļu novada pašvaldību un Taipejas misiju vieno jau vairākus gadus. Preiļu 1. pamatskola un Preiļu 2. vidusskola iepriekšējos gados ir saņēmusi dāvinājumā no Taipejas misijas datorus, Preiļos bijušas izstādes no Taivānas, šogad viens no Preiļu novada jaunajiem zemniekiem iegūs iespēju piedalīties pieredzes apmaiņas mācību braucienā uz Taivānu.

 

0
Autors:Preiļu novada dome
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti