Jūnijā gaidāms koncerts Maestro Imanta Kokara piemiņai 0

Otrdiena, 19 maijā 2015, 15:01 Versija drukāšanai

Jūnijā gaidāms koncerts Maestro Imanta Kokara piemiņai
13. jūnijā plkst. 19.00 Latgales vēstniecībā GORS izskanēs koncerts, godinot maestro Imantu Kokaru – Latvijas un pasaules kormūzikas kustības attīstītāju un novatoru, Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku idejas autoru, Rīgas kamerkora Ave Sol izveidotāju, komponistu jaunrades veicinātāju, latviešu kormūzikas antoloģijas sastādītāju.


Dvīņubrāļi Imants un Gido Kokari ar savu darbu un talantu ir kļuvuši par visas tautas iemīļotiem un pasaules kormākslas erudītāko lietpratēju apbrīnotiem diriģentiem. Gan Imants, gan Gido ar personības lielo spēku un valdzinājumu spējuši radošam darbam koros rosināt lielu skaitu cilvēku, un viņi ir nesuši Latvijas kā mūzikas lielvalsts slavu pasaulē.

 

"Mēs dziedam, lai dziesmā atrastu garīgo brīvību un dvēseles mieru, kas paceltos pāri ikdienas rūpēm. Dziesmu svētki ir latvietības skaņu cietoksnis, kurā glabājas latviešu tautas dzīvais gars," tā savulaik sacījis Imants Kokars.

 

2011. gada vēlā rudenī mūžībā aizgājušā maestro Imanta Kokara un viņa veikuma piemiņai 13. jūnija koncertā kormūzikas dižgaru skaņdarbus dziedās Rīgas kamerkoris Ave Sol, Rēzeknes vīru koris “Graidi” un “Latvijas diriģentu koris”. Koncertā piedalīsies solisti: Ilona Haņina (balss), Asnate Rancāne (balss) un Ilze Dzērve (klavieres).

 

Programmā būs Imanta Kokara veidoto koncertprogrammu brīnišķīgāko paraugu izlase – dziesmas, kuru autori ir Pēteris Barisons, Antons Brukners, Pauls Dambis, Lūcija Garūta, Jurjānu Andrejs, Alfrēds Kalniņš, Imants Kalniņš, Juris Karlsons, Luka Marencio, Emilis Melngailis, Raimonds Pauls, Pēteris Plakidis, Urmass Sisasks, Georgijs Sviridovs, Imants Ramiņš, Rihards Vāgners, Jāzeps Vītols un citi. Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Mārtiņš Klišāns. Pie diriģenta pults stāsies vairāk nekā desmit izcilu Latvijas diriģentu – Imanta Kokara audzēkņi un Dziesmu svētku virsdiriģenti, viņu skaitā Jānis Baltiņš, Aira Birziņa, Uldis Kokars, Roberts Liepiņš, Edgars Račevskis, Ints Teterovskis, Andris Veismanis, Jānis Zirnis u. c.

 

Šogad svinama Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku 20. jubileja. Šo svētku idejas autors ir izcilais latviešu diriģents Imants Kokars. Šo gadu laikā svētki sarīkoti visās iesaistītajās dalībvalstīs – Igaunijā, Islandē, Lietuvā, Norvēģijā, Somijā un Zviedrijā. Jubilejas gadā svētki atkārtoti jārīko Latvijai.

Autors:rezekne.lv
Foto:Latgalesgors.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti