Rēzeknē pazudušais vīrietis atrasts sadedzināts savā automašīnā 0

Ceturtdiena, 14 maijā 2015, 15:53 Versija drukāšanai

Rēzeknē pazudušais vīrietis atrasts sadedzināts savā automašīnā
Rēzeknes novadā pazudušais vīrietis, par kura slepkavību aizturēti trīs vīrieši, atrasts sadedzināts savā automašīnā, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne. 


Viņa skaidroja, ka aaizvadītas nedēļas nogalē Rēzeknes novadā atrasts noslepkavots 1989.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš neilgi pirms tā tika izsludināts kā bezvēsts pazudušais. Īsā laika periodā saistībā ar notikušo tika aizturētas un vēlāk apcietinātas trīs personas, kuras atzinās pastrādātajā noziegumā.

 

2015.gada 4.maija vakarā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tika saņemts iesniegums par 1989.gadā dzimušo Jāni Kalvānu, kurš 2. maijā aizbrauca ar savu automašīnu "Mercedes" un neatgriezās. Policija uzsāka meklēšanu, tostarp arī izplatot informāciju masu saziņas līdzekļos. Meklēšanas pasākumos aktīvi piedalījās radinieki, vietējie iedzīvotāji, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanās dienesta darbinieki.

 

9.maijā, meklēšanas pasākumu rezultāta Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā tika atrasta automašīnas aizdedzināšanas vieta, automašīnu detaļu atliekas, kā arī bija atrasti cilvēka kaulu apdegušas atliekas. Policijā nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess un veiktas neatliekamas operatīvas un izmeklēšanas darbības.

 

Divas dienas vēlāk uz aizdomu pamata par Kalvāna noslepkavošanu Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Rēzeknes iecirkņa darbiniekiem aizturēja 3 personas - 1992.,1993. un 1997.gadā dzimušus vīriešus. Turpinot izmeklēšanu tika noskaidrots, ka 3. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā aizturētie piedalījās cietušā vīrieša nonāvēšanā (iespējams piekaušana).

 

Lai slēptu nozieguma pēdas, viņi nogādāja cietušā līķi un viņa automašīnu uz mežu, kur to aizdedzināja, pēc kā nodeguša līķa pelnus izkaisīja tuvākajā apkārtnē. Savukārt sadegušo automašīnu izjauca (sagriezta) vairākās detaļās, un aizveda tās uz meliorācijas grāvi un uz netālu esošo dīķi. Arī dedzināšanas vietu mēģināja slēpt, nosedzot to ar koku zariem.

 

13. maijā visi aizturētie vīrieši, kuri atzinās pastrādātajā noziegumā, tika apcietināti. Nozieguma motīvs – personīga rakstura konflikts. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu, kas uzsākts par slepkavību pastiprinošos apstākļos (Krimināllikuma 117. panta 10. punkts (slepkavības izdarīšana personu grupā)). Par šādu sevišķi smagu noziegumu likums paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem. Jāpiebilst, ka aizdomās turamie bija rūpīgi izplānojuši nozieguma pēdu slēpšanu un iznīcināšanu, lai maldinātu policijas darbiniekus un maksimāli apgrūtinātu slepkavības izmeklēšanu un lietisko pierādījumu konstatēšanu.

0
Autors:Valsts policija
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti