Nobalso par sev nozīmīgāko "LMT Latvijai" projektu Daugavpils novada attīstībai 0

Trešdiena, 13 maijā 2015, 13:58 Versija drukāšanai

Nobalso par sev nozīmīgāko "LMT Latvijai" projektu Daugavpils novada attīstībai
Projektu konkursa LMT Latvijai ietvaros Daugavpils novadā iesniegti 18 projekti, no kuriem 17 izvirzīti konkursa otrajai kārtai. No 11. līdz 28. maijam ikvienam Daugavpils novada iedzīvotājam būs iespēja balsot par sev nozīmīgāko iniciatīvu, lai ar LMT atbalstu tā tiktu īstenota.Projektu konkursā varēja piedalīties ikviens Daugavpils novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa vai nevalstiskā organizācija, kas vēlējās īstenot idejas un sniegt ieguldījumu sava novada attīstībā. Iesniegtajos projektos atspoguļotas dažādas Daugavpils novada iedzīvotājiem būtiskas tēmas. Visvairāk projektu iesniegts labiekārtotas vides izveidošanai novadā, kas iedzīvotājiem un viesiem sniegs iespēju pavadīt laiku sakoptā un drošā vidē.


Viens no iesniegtajiem projektiem ir Biķernieku pagasta pārvaldes iecere izgatavot un uzstādīt lapeni pie Biķernieku kultūras nama. Savukārt Skrudalienas pagastā Sila ezera krastā projekta ietvaros plānots iekārtot divas ugunskura vietas novada iedzīvotājiem un viesiem. Laucesas pagastā iecerēts izveidot atpūtas vietu pie Mirnija dīķa – uzstādīt soliņus, atkritumu tvertnes un labiekārtot teritoriju. Lociku ciemā iedzīvotāji vēlētos sakārtot ciema populārākās atpūtas vietas un uzstādīt soliņus un ierīkot apstādījumus pie Naujenes kultūras centra un Lociku dīķa.

 

Naujenes pagasta jauniešu kopa “Esam kopā” iesniegusi ideju uzstādīt lapeni Naujenes pagastā, kas papildinās pašu iedzīvotāju spēkiem veidoto atpūtas zonu. Projektu konkursā iesniegts arī projekts jauna Mīlestības koka izveidošanai Līksnas parkā, kur jaunlaulātajiem stiprināt simboliskas mīlestības atslēgas. Biedrība “Červonka” konkursā piedalās ar projektu, kas paredz koka laipas uzstādīšanu Vecsalienas jeb Červonkas muižas pils parka tuvumā esošajā ezerā, kā arī ezera krasta labiekārtošanu.

 

Daugavpils novadā konkursam LMT Latvijai iesniegti arī projekti sportisku aktivitāšu atbalstam. Piemēram, Nīcgales pamatskola iesniegusi projektu par ieceri Nīcgales pusē izveidot futbola laukumu, bet Naujenes pagasta Kraujas ciemā plānots izveidot ielu vingrošanas laukumu ar vingrošanas stieni, līdztekām, zviedru sienu un citiem elementiem. Tāpat iesniegts projekts atbalstam Daugavpils MTB maratona rīkošanā.

 

Projekts “Bērni mūsu nākotnei” ietver spēļu laukuma un šūpoļu ierīkošanu Višķu tehnikuma pludmalē, savukārt biedrības “Līksnas jauniešu kopiena” iesniegtais projekts iepriecinātu Līksnas pagasta bērnus ar rotaļu laukuma izveidi. Arī Kalupes iedzīvotāji vēlētos piedalīties sportiskās aktivitātēs, tāpēc iesniegts projekts ielu trenažieru iegādei un uzstādīšanai Kalupē. Tāpat Kalupes pusē, kur ir divas pieaugušo hokejistu komandas un komanda jauniešiem, iecerēts iegādāties hokeja ekipējumu jaunākajiem spēlētājiem.

 

Viens no iesniegtajiem ir arī jauniešu biedrības “Medumu cerība” projekts, kas paredz apskaņošanas tehnikas iegādi Medumu pagasta Tautas namam, lai rīkotu kvalitatīvus pasākumus Medumu parkā un estrādē. Līdzīga iecere ir arī jauniešu biedrībai “Demenes stariņi”, kura vēlas iegādāties skaņu aparatūru Demenes pagastam. Savukārt projekts “Sakrālā mantojuma saglabāšana – mūsu rokās” uzvaras gadījumā LMT sniegto finansējumu ieguldītu Višķu Sv. Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīcas iesāktajā prezbiterija rekonstrukcijā.

 

Iedzīvotāju balsojumam izvirzītie projekti:

 

1. Apskaņošanas sistēmu iegāde kultūras un sporta aktivitāšu nodrošināšanai (Iesniedzējs Jauniešu biedrība “Medumu Cerība”, Diāna Mikulane,”)

 

2. Bērni – mūsu nākotne (Iesniedzējs Višķu pagasta pārvalde, Olita Lukaševiča)

 

3. Bērnu rotaļu laukuma izveide Daugavpils novada Līksnas pagastā (Iesniedzējs Biedrība „Līksnas jauniešu kopiena”, Elvīra Vorošena)

 

4. Daugavpils novada MTB maratons (Iesniedzējs Biedrība „Jubra”, Juta Valaine)

 

5. Gaisa sala (Iesniedzējs Biedrība „Jaunības spārni”)

 

6. Heijā…vasara ezera krastā!!! (Iesniedzējs Biedrība „Červonka”, Iveta Valpētere)

 

7. Hokejs – stiprākajiem novadā (Iesniedzējs Kalupes kopienu atbalsta centrs „Vitrāža”, Anna Jegorova)

 

8. Ielu vingrošana, kā jauniešu lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēja un veselīga dzīvesveida veicināšana (Iesniedzējs Anastasija Kostjukeviča)

 

9. Lapenes izgatavošana un uzstādīšana Biķernieku kultūras nama ēkas apkārtnes labiekārtošanai (Iesniedzējs Biķernieku pagasta pārvalde)

 

10. Lociku ciema teritorijas labiekārtošana „Soliņi putnu draugiem” (Iesniedzējs Naujenes pagasta pārvalde)

 

11. Mīlestības koks – vieta, kur sastopas laimes mirkļi (Iesniedzējs Biedrība „Līksnas jauniešu kopiena”, Sanita Pinupe)

 

12. Naujenes ciema atpūtas parka izveidošana (Iesniedzējs Naujenes pagasta jauniešu grupa „Esam kopā”)

 

13. Par drošu vidi Skrudalienas pagastā (Iesniedzējs Sieviešu klubs „Silenīte”, Inese Gasparoviča)

 

14. Sakrālā mantojuma saglabāšana – mūsu rokās (Iesniedzējs Biķernieku biedrība „Margrietiņas”)

 

15. Skanīgi pasākumi Demenes pagastā (Iesniedzējs Demenes pagasta jauniešu biedrība „Demenes stariņi”)

 

16. Veselīga dzīvesveida popularizēšana Nīcgales kopienā (Iesniedzējs Nīcgales pamatskola, Antija Vēvere)

 

17. Vide un veselīgs dzīvesveids ir cilvēka bagātība (Iesniedzējs Sieviešu klubs „Astras”, Aija Rasčevska)

 

Visu žūrijas izvirzīto projektu apraksti lasāmi pašvaldības mājaslapā. To, kuri projekti saņems finansiālu atbalstu, noteiks Daugavpils novada iedzīvotāju balsojums, kurā tiks noteikti ne vairāk kā pieci konkursa uzvarētāji. Katrs projekta pieteicējs pretendē uz 500 – 2000 EUR lielu finansējumu. Balsot būs iespējams sekojošos veidos:

 

Daugavpils novada domē, Rīgas ielā 2, aizpildot anketu;

 

Interneta vietnē www.lmt.lv sadaļā LMT Latvijai ( www.lmt.lv/lmtlatvijai ). No vienas IP adreses par noteikta novada projektiem var nobalsot tikai vienu reizi.

 

Ja esi LMT klients, vari balsot ar īsziņu, nosūtot izvēlētā projekta identifikāciju uz 1668. Piemēram, balsojot par Daugavpils novada projektu ar 1. numuru, sūti tekstu Daugavpils1, par 2. – Daugavpils2 utt. Īsziņai tiek piemērota standarta īsziņas cena.

 

Iedzīvotāju balsojums ilgs no 11. maija līdz 28. maija plkst. 17:00 . Rezultātu paziņošana Daugavpilī notiks 8. jūnijā.

Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti