Ārstu nolaidības dēļ notiek traģēdija 0

Sestdiena, 25 apr 2015, 23:04 Versija drukāšanai

Ārstu nolaidības dēļ notiek traģēdija
ieldienu brīnums jeb meitenīte, kurai jānāk pasaulē ārsta nozīmētā datumā no 22.marta līdz 2.aprīlim. Vēl 30.martā dzemdību pazīmju nav, tādēļ jaunajai māmiņai iesaka doties uz Jēkabpils reģionālo slimnīcu 2.aprīlī, lai veicinātu dzemdības. Par to, kas noticis tālāk, spēj runāt tikai radinieki, jo ģimene piedzīvo vārdiem neaprakstāmu šoku, vēsta raidījums «Bez Tabu».


«Otrajā datumā jaunā māmiņa kopā ar vecāko dēlu aizbrauca uz dzemdību namu, un saka, ka neviens neko nezina. Bet nu, tā kā atnākusi ir, tad jaunā māmiņa ievietota dzemdību nodaļā,» stāsta bērna tēva māsa Mairita.

 

Tās pašas dienas vakarā māmiņai sākušās spēcīgas sāpes un asiņošana, tādēļ viņa pati devusies pie personāla par to ziņot.

 

«Māsiņa iepotēja viņai «nošpas» poti un teica, lai iet atpakaļ uz palātu. Lai gaida, kas rīt būs,» atminas Mairita.

 

Trešā aprīļa rīta pārbaudes liecināja, ka bērns vēderā vēl ir dzīvs. Taču divos dienā konstatēts, ka notikusi traģēdija.

 

«Ārsti secināja, ka bērniņš ir miris. Māmiņai pasaka, ka bērns ir miris, un viņa, protams ir šokā. Viņa prasa, kas un kādēļ tā noticis. Dakteri aizsūtīja viņu atpakaļ uz palātu - zem sirds bērniņš bija, bet viņš jau bija miris...» saka Mairita.

 

Ilgi gaidītā Lieldienu brīnuma vietā ģimene noraudzījusies uz nedzimušā bērna kapu. Ģimene un tuvinieki notikušajā vaino Jēkabpils slimnīcas dzemdību nodaļu, kuras personāls nebija gatavs pieņemt dzemdības.

 

«Ja būtu bijušas kaut mazākās aizdomas, ka ir problēmas, tad sievietei nekavējoties būtu sākts ķeizargrieziens. Bet nebija nekādu simptomu, kas liecinātu, ka dzemdības sākas,» Jēkabpils slimnīcas ginekoloģijas nodaļas vadītājs Andris Blimhens.

 

Spriežot pēc slimnīcas mediķu teiktā, sāpes un asiņošana nav pietiekams iemesls, lai kaut ko darītu.

 

«Neviens neko nedarīja - iepotēja «nošpu» un viss. Neviens neko neskatījās un neinteresējās, kas notiek. Kāpēc ārsti neko nedarīja? Ne izsauca mākslīgās dzemdības, neko!» saka Mairita.

 

«Par «nošpas» ievadīšanu es neko nevaru komentēt, jo nezinu, vai tā tiešām ir bijis. Dokumentāli man tādas informācijas nav,» saka Blimhens. Tātad māsiņa uz pašas galvu ievadījusi grūtniecei līdzekli, kas mazina sāpes.

 

«Tad man rodas jautājums tai māsiņai - vai viņa gribētu kaut ko tādu nodarīt saviem radiem? Redzēt, ar kādu prieku viņi ierodas, un prom aizbrauc ar baltu zārciņu... Tas ir šausmīgi,» emocionāli saka Mairita.

 

Grūtniecības laikā māmiņai nekādas problēmas nav konstatētas, un grūtniecība notikusi bez sarežģījumiem, un viņa pārbaudījusies regulāri.

 

«Brālis staigā apkārt, nevar atrast mieru, māmiņa arī nevar tikt pāri notikušajam. Bērnam bija izdomāts arī vārds. Skumji, ka tā ir noticis...» saka Mairita.

 

Meitenīte būtu bijis trešais bērns ģimenē. Jēkabpils slimnīcā sola skaidrot, vai notikušajā vainojama slimnīcas personāla nolaidība. Tāpat ģimene aicināta ar sūdzību vērsties veselības inspekcijā.

0
Autors:apollo.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti