Līksnas pagasta pārvaldes ēku pārbūvēs par daudzfunkcionālo centru 0

Sestdiena, 27 okt 2018, 11:30 Versija drukāšanai

Līksnas pagasta pārvaldes ēku pārbūvēs par daudzfunkcionālo centru
Pašvaldība pasūtīs būvprojektu Līksnas pagasta pārvaldes administratīvās ēkas pārbūvei par daudzfunkcionālo centru, paredzot ēkas daļas nojaukšanu, - nolēma Daugavpils novada dome.


Izvērtējot ēkas tehnisko atzinu, nolemts, ka pašlaik ēkas ekspluatācija ir bīstama. Ēkas tehniskās apsekošanas atzinumā norādīts, ka kopējais ēkas konstrukciju stāvoklis ir daļēji neapmierinošs, notiek grunts pamatnes aktīva deformācija, kā arī sienu un pamatu plaisāšana. Savukārt par galveno problēmu atzīta nepareizi būvēta dzelzsbetona sijas balstīšana uz silikātķieģeļa mūra sienām. Zem katra siju balsta mezgla jau izveidojas plaisa, un sabrukums var notikt jebkurā laikā.

 

Ēkai, kas būvēta 1968.gadā, pirmo reizi plaisas konstatētas 2014.gadā, bet 2016.gadā izstrādāts būvprojekts, kas paredzēja administrācijas un kultūras nama ēku pārbūvi par daudzfunkcionālu centru. Taču pārāk dārgo projekta izmaksu dēļ, kura aptuvenā summa tika plānota 1,3 miljona eiro apmērā, projekts tālāk virzīts netika.

 

Jaunajā projektā ir samazināts skatītāju vietu skaits līdz 90 personām. Tiek piedāvāts palielināt ēkas platumu par trim metriem, līdz ar ko ēkas kopējā platība pieaugtu par aptuveni 100 kvadrātmetriem. Tur, atbilstoši normatīviem, varētu tikt ierīkoti koridori, vestibils un garderobe, kā arī tualetes, tostarp paredzot tās cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

 

"Īstenojot šo projektu, būs jādomā par noliktavas izbūvi kurināmā uzglabāšanai, jo esošajā katlu telpā to nebūs iespējams nodrošināt. Tāpat būs nepieciešama plašāka noliktava dekorācijām," skaidroja Līksnas pagasta pārvaldes vadītāja Biruta Ozoliņa.

 

Drošības apsvērumu dēļ pašlaik ir slēgta ēkas daļa, kur atradās kultūras nama telpas, taču piebūvē joprojām strādā pagasta pārvaldes darbinieki. Kultūras centra zāli un tam piederošās telpas no pagasta pārvaldes administrācijai paredzētās daļas atdala nesošā siena.

 

Deputāti aicināja evakuēt pagasta pārvaldes darbiniekus, savukārt ēku nožogot un pēc iespējas ātrāk veikt tās demontāžu. Tāpat deputāti ierosināja pagasta pārvaldes darbiniekus pārcelt uz Līksnas vecās skolas ēku vai izīrēt telpas kādā no privātīpašumiem. Pagasta pārvaldes vadītāja kā vienīgo iespēju paredz pārcelšanos uz publiskā interneta telpu bibliotēkā, kas arī tiks darīts, taču tas prasīs laiku.

 

Līksnas pagastā dzīvo 1000 iedzīvotāju, kā arī darbojas pieci pašdarbības kolektīvi, kuriem radušās situācijas dēļ trūkst telpu mēģinājumiem. Arī telpu pagasta organizētajiem pasākumiem nav, jo rosība Līksnas Muižas parkā atkarīga no laikapstākļiem.

 

Ēkas pārbūvei tiks rīkots iepirkums.

0
Autors:LETA
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti