Lietavu dēļ Sēlijā applūduši lauki, bet uz ceļiem veidojas izskalojumi 0

Ceturtdiena, 14 sep 2017, 13:00 Versija drukāšanai

Lietavu dēļ Sēlijā applūduši lauki, bet uz ceļiem veidojas izskalojumi
Lai gan spēcīgas lietavas pēdējā diennaktī lielus postījumus pašvaldību infrastruktūrai Sēlijā nav nodarījušas, applūduši labības lauki, bet vietām uz ceļiem radušies izskalojumi, noskaidroja aģentūra LETA.


Ilūkstes novadā uz ceļiem radušies izskalojumi, taču ceļi ir izbraucami, aģentūrai LETA pastāstīja novada domes priekšsēdētāja vietnieks Maigurs Krievāns (LZS). Pašvaldības rīcībā nav informācijas, ka kāda mājsaimniecība būtu atšķirta no ārpasaules.

 

"Atkal cietuši lauksaimnieki. Sēkla sagatavota, bet neko iesēt nevar," klāstīja Krievāns. Vakar kādā saimniecībā aizkavējusies govju izslaukšana, jo govis ganījās kalniņā un, applūstot zemākajām vietām, palikušas izolētas, taču, ūdenim atkāpjoties, govis veiksmīgi novestas lejā un izslauktas.

 

Gan Ilūkstes, gan Aknīstes novados lijis visu nakti, bet šorīt lietus ir mitējies. Arī Aknīstes novadā lielākie zaudētāji pašlaik ir zemnieki, atzina novada domes vadītāja Vija Dzene ("Vienotam novadam").

 

"Laukos iebraukt nevar, viss ir slapjš. Labība stāv, siens stāv," klāstīja Dzene, skaidrojot, ka pašvaldības infrastruktūra lietavās gan nav cietusi.

 

Līdzīga situācija ir arī Salas novadā, kur applūduši lauki. Vietējās pašvaldības izpilddirektors Arnis Baumeisters atzina, ka, apsekojot novada teritoriju, ceļu bojājumi konstatēti netika.

 

Tikmēr AS "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka applūdis un slēgts vieglā transporta satiksmei valsts reģionālais autoceļa P62 Krāslava-Preiļi-Madona posms pie Kvītaines Krustpils novada Atašienes pagastā. Applūdušajā posmā notika ceļa būvdarbi, kas patlaban ir pārtraukti.

 

Lietavu izraisīto plūdu dēļ slēgta satiksme arī uz valsts vietējiem autoceļiem - Žīguri-Silaciems-Katleši (V473) Viļakas novada Žīguru pagastā pie Katlešiem un Livzinīki-Krīvu Stiglova (V530) Kārsavas novada Mežvidu pagastā.

 

Šo ceļu slēgto posmu apbraukšana iespējama pa pašvaldības un meža ceļiem.

 

Savukārt Kurzemi skāris spēcīgs vējš. Tā dēļ ūdens līmenis jūrā pie Liepājas un Ventspils cēlies par 70-80 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

 

Kurzemes rietumkrastā ir lieli viļņi, un jūrā var būt ieskalota daļa no pludmales infrastruktūras, kas palikusi pēc vasaras sezonas.

 

Sinoptiķi informē, ka dienā Kurzemē, galvenokārt jūras piekrastē, turpinoties lietum, nokrišņu daudzums palielināsies vēl par 15-30 milimetriem.

 

Sākas ūdens līmeņa paaugstināšanās arī Rīgas jūras līcī, galvaspilsētā gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās aptuveni pusmetru virs vidējās atzīmes.

 

Tomēr ūdens līmenis saglabāsies zem kritiskās robežas.

 

Agrā ceturtdienas rītā Dienvidkurzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās pārsniedzis 20 metru sekundē, Liepājas ostā sasniedzot 25 metrus sekundē. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Sandra Vējiņa informēja, ka Liepājā glābēji saņēmuši trīs izsaukumus par kritušiem kokiem uz ceļa braucamās daļas.

0
Autors:LETA
Foto:Ivars Soikāns/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti