Daugavpils novadā aiztur piecus cigarešu kontrabandistus 0

Otrdiena, 12 sep 2017, 16:30 Versija drukāšanai

Daugavpils novadā aiztur piecus cigarešu kontrabandistus
Sestdien, 9. septembrī, Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas Daugavpils novadā par cigarešu kontrabandu aizturēja piecu personu grupu, tajā skaitā vīrieti, kurš jau ir rūdīts likumpārkāpējs un cigarešu kontrabandā pieķerts ne pirmo reizi, portālu "Delfi" informēja VRS pārstāve Kristīne Pētersone.


Naktī no piektdienas uz sestdienu, pārbaudot operatīvo informāciju, Tabores pagastā robežsargi apturēja automašīnu "Toyota Corolla", kurā pārvietojās pieci Latvijas pilsoņi. Atpazīstot automašīnas vadītāju, robežsargi lūdza viņam uzrādīt dokumentus, taču vīrietis ignorēja robežsargu prasības un aizbrauca no notikuma vietas. Reaģējot uz vadītāja neapkļaušanos, robežsargi uzsāka vajāšanu un drīz vien konstatēja, ka 1998. gadā dzimušā vīrieša vadītā automašīna ir iekļuvusi ceļu satiksmes negadījumā.

 

Netālu no automašīnas tika uziets melnā polietilēna plēvē ietīts cigarešu iepakojums, turklāt notikuma vietā aizturētais automašīnas vadītājs atzinās, ka kontrabandas cigaretes atrodas arī transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā.

 

Iesaistot kinologu ar dienesta suni, robežsargi turpināja aizturētā vīrieša līdzdalībnieku meklēšanas un vajāšanas pasākumus, līdz beidzot Tabores pagastā kādā vasarnīcu kooperatīvā visi četri aizbēgušie likumpārkāpēji – 1995., divi 1996. un 1998. gadā dzimušie vīrieši tika notverti.

 

Kopumā robežsargi izņēma 30 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām aptuveni 4 800 eiro vērtībā, informē Pētersone.

 

Viņa atzīmē, ka 1998. gadā dzimušais vīrietis – automašīnas vadītājs, kā arī viņa līdzdalībnieki vairākkārt pieķerti pierobežas joslā bez speciālajām caurlaidēm, turklāt pats vadītājs saistībā ar cigarešu kontrabandu likumsargu redzes lokā nonācis jau trešo reizi. 2015. gadā cigarešu kontrabandā viņu pieķēra Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas, savukārt pavisam nesen, 28. augustā, vīrieti aizturēja robežsargi Demenes pagastā un pret viņu un vēl diviem līdzdalībniekiem par kontrabandu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzsāka kriminālprocesu.

 

Šoreiz automašīnas vadītājam par ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībām noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kas pēc piekritības nosūtīts Daugavpils tiesai, savukārt pret visiem pieciem Latvijas pilsoņiem sākts kriminālprocess par cigarešu kontrabandu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

 

Likumpārkāpēji, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

0
Autors:DELFI
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti