Deju kopa “Gaida” pārstāv Latviju festivālā Sicīlijā 1

Ceturtdiena, 16 mar 2017, 16:18 Versija drukāšanai

Deju kopa “Gaida” pārstāv Latviju festivālā Sicīlijā
No 6. marta līdz 12. martam Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas un Preiļu novada Kultūras centra deju kopas "Gaida" dejotāji kopā ar vadītāju Gaidu Ivanovu, Preiļu Kultūras centra vadītāju Gunti Skrimbli piedalījās ICCN (Inter-City Intangible Cultural Cooperation Network) konferences ietvaros organizētajā Mandeļu ziedēšanas festivālā Agridžento, Sicīlijas reģionā.


Gaida Ivanova pastāstīja, ka brauciena mērķis bija prezentēt UNESCO mantojuma sarakstā iekļautos dziesmu un deju svētkus Latvijā, parādot citām tautām latviešu tautas dejas tradīcijas. Latvijas Pašvaldību savienība šo uzdevumu bija uzticējusi deju kopai “Gaida”.

 

Festivālā piedalījās 11 valstu delegācijas no Izraēlas, Palestīnas, Čehijas, Irānas, Slovākijas, Dienvidkorejas, Indijas, Itālijas un Jordānijas. Festivāla norises laikā tika prezentēti katras valsts nacionālie tērpi un valstu folkloras mantojums. Īpaši tika godināti pasākuma rīkotāju - Agridžento pilsētas - kultūras dārgumi: Korkondija un Valleu templis.

 

Festivāla programma bija ļoti piesātināta. Dalībnieki sniedza trīs koncertus Pirandello teātrī, katru dienu vairāki koncerti norisinājās pilsētas centrā un pie tempļiem, notika trīs svētku gājieni pa Agridžento pilsētas ielām.

 

Gaida Ivanova atzina, ka Mandeļu ziedēšanas festivāls deju kopas dalībniekiem paliks atmiņā ar itāliešu pozitīvo attieksmi pret latviešu dejotājiem, ar Sicīlijas dabas krāšņumu un lepnumu par savu zemi. Dejotāji apmeklēja slaveno Turku klinti, kas ir viens no populārākajiem apskates objektiem Sicīlijā, priecājāmies par mandeļu, citronu un apelsīnu kokiem, par viesmīlīgajiem itāliešiem. Dalībniekus vienaldzīgus neatstāja transporta plūsma pilsētas ielās, vietējo iedzīvotāju interese par Latviju un vēlēšanās nofotogrāfēties ar latviešu meitenēm.

 

Preiļu novada dome ir saņēmusi Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Andra Jaunsleiņa vēstuli ar pateicību par veiksmīgo sadarbību, piedaloties ICCN organizētajā konferencē un festivāla norisē. Atzinīgi novērtēts dalībnieku un speciālistu profesionālais sniegums. Īpaša pateicība izteikta Preiļu novada Kultūras centra vadītājam Guntim Skrimblim un deju kopas “Gaida” vadītājai Gaidai Ivanovai par veiksmīgo sadarbību pasākuma sagatavošanas posmā un tā norises laikā.

 

Savukārt deju kopa “Gaida” pateicas Latvijas Pašvaldību savienībai par uzticēšanos un iespēju pārstāvēt Latviju festivālā Sicīlijā.

 

Deju kopa “Gaida” pārstāv Latviju festivālā Sicīlijā

Autors:Preses relīze
Foto:Press foto

Komentāri (1)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
Latgaliete 17 martā 2017 14:40

Prieks par pozitīvām ziņām!

Lai raits deju solis un lepnums par savu valsti!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti