Sociālie darbinieki izglītojas par palīdzības sniegšanu atkarīgajiem no alkohola 0

Ceturtdiena, 16 mar 2017, 14:46 Versija drukāšanai

Sociālie darbinieki izglītojas par palīdzības sniegšanu atkarīgajiem no alkohola
Piektdien, 10. martā, Preiļu novada Labklājības pārvaldes zālē norisinājās informatīva sanāksme – seminārs profesionāļiem – sociālajiem un bāriņtiesas darbiniekiem. Semināra tēma „Pašpalīdzības grupas atkarīgajiem no alkohola”, ko klausījās Preiļu novada Labklājības pārvaldes speciālisti, Preiļu novada bāriņtiesas darbinieki un Vārkavas novada sociālie darbinieki.


Tikšanās reizē piedalījās vairāki Latvijas Anonīmo alkoholiķu (AA) sadraudzības dalībnieki, kuri dalījās pieredzē par savu strupceļu dzīvē alkohola dēļ un stāstīja par dzīvi pēc atveseļošanās. Klātesošie tika iepazīstināti ar Anonīmo alkoholiķu sadraudzības principiem, semināra dalībnieki noskatījās 15 minūšu filmu par AA sadraudzības darbību un saņēma informatīvos materiālus, lai saprastu AA kustības mērķus un izprastu alkoholisma problēmu.

 

Semināra noslēgumā profesionāļiem bija iespēja saņemt atbildes un sīkāku informāciju par AA sadraudzības aktivitātēm un pasākumiem. Raisījās diskusija par sociālo darbinieku lomu palīdzības sniegšanā no alkohola atkarīgajiem cilvēkiem. AA aicināja sociālos darbiniekus, kuri, pildot darba pienākumus, nonāk saskarē ar alkoholiķiem, ieteikt tiem apmeklēt Anonīmo alkoholiķu sapulces. Šādas sapulces un tikšanās reizes ir daudz efektīvākas par teorētiski apgūtām zināšanām.

Kā pavēstīja Preiļu novada Labklājības pārvaldes vadītājs Lauris Pastars, pārvaldes darbinieki apsver domu un iespējas sākt sadarbību ar AA sadraudzības pārstāvjiem un organizēt AA sapulces arī Preiļos.

 

Pāris gadu laikā AA kustības dalībnieki jau pabijuši vairāk nekā 20 Latvijas novados un pilsētās. Vairākās pilsētās Latvijā jau ir sākušas vai pēc ilgāka pārtraukuma atsākušas darbību anonīmo alkoholiķu grupas, darbojas arī alkoholiķu draugu un tuvinieku kustība, kurā apvienojušies vīrieši un sievietes, kuri uzskata, ka viņu dzīvi ir iespaidojusi tuva cilvēka alkoholisms.

 

Informatīvajos materiālos par alkoholisma atkarību un atveseļošanos no tās varam lasīt, ka alkoholisms var piemeklēt jebkuru cilvēku neatkarīgi no dzimuma, vecuma, finansiālā stāvokļa un izglītības. Alkoholisms ir slimība, kuru var apturēt, taču pilnībā to izārstēt nav iespējams. Taču Anonīmo alkoholiķu sapulces ir gadiem pārbaudīts, efektīvs veids, kā ar šo apsēstību cīnīties. Latvijā, tāpat kā citur pasaulē, Anonīmo alkoholiķu sadraudzība guvusi unikālus panākumus, palīdzot daudziem izglābties no dzeršanas. Mūsu valstī patlaban jau ir ap 70 aktīvi darbojošos anonīmo alkoholiķu grupu, kur dalībnieki tiekas, lai dalītos pieredzē, spēkā un cerībās par savu atveseļošanās procesu. Pieredze rāda, ka lielākā daļa alkoholiķu, regulāri apmeklējot AA sapulces, atbrīvojas gan no fiziskās tieksmes, gan no psihiskās apsēstības ar alkoholu.

 

0
Autors:Preses relīze
Foto:Press foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti