Latgales SEZ veic apjomīgu informatīvo kampaņu 0

Ceturtdiena, 23 feb 2017, 11:43 Versija drukāšanai

Latgales SEZ veic apjomīgu informatīvo kampaņu
Sākot ar 2017. gada 2.janvāri, kad darbību uzsāka Latgales speciālajā ekonomiskajā zona (Latgales SEZ), Latgales uzņēmumi, kas plāno attīstīt savu saimniecisko darbību Latgales reģionā var pieteikties uz nodokļu atlaidēm.


Latgales SEZ pārvalde uzsākot savu darbību, sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centru veic apjomīgu informatīvo kampaņu, lai informētu potenciālos investorus, pašvaldības un sabiedrību kopumā par Latgales SEZ lomu, iespējām un nozīmi uzņēmējdarbības attīstībai reģionā.

 

Latgales SEZ pārvalde īsā laika periodā tikusies Viļakas, Preiļu, Riebiņu, Baltinavas, Krāslavas, Balvu, Aglonas, Vārkavas, Ciblas, Livānu, Daugavpils, Kārsavas, Ludzas, Rēzeknes, Rugāju, Viļānu, Ilūkstes, Dagdas un Zilupes novados, kā arī Rēzeknes un Daugavpils pilsētās, kur informatīvajos pasākumos un individuālajās konsultācijās piedalījušies vairāk kā 240 interesenti.

 

Savu vēlmi saņemt Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusu ir izrādījušas jau 15 kapitālsabiedrības, kuras šobrīd ir nepieciešamo dokumentu izstrādes stadijā.

Kā uzver Latgales SEZ pārvaldes darbinieki, apjomīgais konsultatīvais darbs turpinās.

 

”Lielā uzņēmēju interese par papildu atbalsta instrumenta izveidi Latgalē liecina, ka VARAM un Latgales plānošanas reģiona apjomīgais paveiktas darbs Latgales SEZ izveidē nav bijis velts, to novērtējuši jau daudzi uzņēmēji. Tas, ka Latgales SEZ priekšrocības ir domātas gan vietējiem uzņēmējiem, kas plāno palielināt savas ražošanas jaudas vai paplašināt un dažādot ražošanas produktus, gan ārzemju investoriem, kuri iecerējuši uzsākt uzņemējdarbību Latgales teritorijā dos cerētos priekšnosacījumus Latgales reģiona izaugsmei”, par Latgales SEZ piedāvātajām iespējām komentē Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele.

 

Kā ziņots iepriekš, atšķirībā no citām Latvijas speciālām ekonomiskām zonām, Latgales plānošanas reģiona ietilpstošajās pašvaldībās nav noteikta katras maksimālā teritorijas atrašanās vieta un platība, kurai var tikt piešķirts SEZ statuss. Latgales SEZ kopējā teritorija Latgalē paredzēta līdz 72 735 ha, jeb 5% no reģiona kopplatības. Lai teritoriju platību noteikšanas process būtu elastīgs un spētu pielāgoties uzņēmējdarbības vides pieprasījumam, Latgales SEZ iekļaujamās teritorijas var atrasties faktiski jebkurā Latgales vietā atbilstoši uzņēmuma ieskatiem un vajadzībām.

 

Latgales SEZ teritoriju robežas apstiprinās VARAM balstoties uz Latgales SEZ pārvaldes iesniegto lēmumprojektu.

 

Uzņēmumiem, kas vēlas pretendēt uz tiešo nodokļu atvieglojumiem, proti, uzņēmuma ienākuma nodokļa (80%) un nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm ( 80%) būs jāslēdz līgums ar Latgales SEZ pārvaldi par ieguldījumu veikšanu Latgales SEZ teritorijā, saskaņā ar likumu "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un specializētajās ekonomiskajās zonās".

 

Latgales SEZ kapitālsabiedrības saņems tiešo nodokļu atlaides no uzkrātās ieguldījumu summas, piemērojot maksimāli pieļaujamo atbalsta intensitāti veiktajiem ieguldījumiem:

 

35 % – kapitālsabiedrība atbilst kategorijai – liela kapitālsabiedrība;

45 % – kapitālsabiedrība atbilst kategorijai – vidēja kapitālsabiedrība;

55 % – kapitālsabiedrība atbilst kategorijai – maza vai sīka (mikro) kapitālsabiedrība.

 

Noteiktā atbalsta procenta piemērošana (35%, 45% vai 55%) tiek izmantota uzņēmuma ienākuma nodokļa atvieglojumiem un nekustamā īpašuma nodokļa atlaižu kopsummai.

 

Saskaņā ar likumu Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās, atbalstāmi ir ilgtermiņa ieguldījumi:

 

“materiālie ieguldījumi” - ēkas un ražotnes, tehnika un iekārtas;

“nemateriālie ieguldījumi”- izmaksas patentu iegūšanai un tehnoloģiju apgūšanai.

 

Par likumā noteiktajām prasībām, kādām ir jāatbilst veiktajiem ieguldījumiem pretendējot uz SEZ tiešo nodokļu atvieglojumiem, kā arī plašāku informāciju par Latgales SEZ darbības noteikumiem un iesniedzamo dokumentāciju var atrast internet vietnēs: latgale.lv un invest.latgale.lv vai sazinoties ar Latgales SEZ pārvaldi: e-pasts: lsez@latgale.lv, tālr.: 26511047.

 

Latgales SEZ veic apjomīgu informatīvo kampaņu

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:pexels.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti