Par labāko vidusskolu atzīta Daugavpils Krievu vidusskola-licejs 0

Ceturtdiena, 17 nov 2016, 07:30 Versija drukāšanai

Par labāko vidusskolu atzīta Daugavpils Krievu vidusskola-licejs
Pat labāko vidusskolu Draudzīgā aicinājuma fonda skolu reitingā šogad atzīta Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, liecina fonda informācija.


Daugavpils Krievu vidusskola-licejs ierindojies pirmajā vietā lielpilsētu vidusskolu grupā, aiz sevis atstājot Rīgas Centra humanitāro vidusskolu un Rīgas 64.vidusskolu. Pilsētas vidusskolu konkurencē līdere ir Kārsavas vidusskola, savukārt otro un trešo vietu attiecīgi ieņem Ogres 1.vidusskola un Baldones vidusskola.

 

Ģimnāziju vidū par absolūti labāko kārtējo reizi atzīta Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, savukārt otrajā un trešajā vietā lielpilsētu ģimnāziju grupā ierindotas attiecīgi Rīgas Valsts 2.ģimnāzija un Rīgas Valsts 3.ģimnāzija. Pilsētu ģimnāziju vidū par labāko atzīta Dobeles Valsts ģimnāzija, kurai seko Siguldas Valsts ģimnāzija un Madonas Valsts ģimnāzija.

 

Reitingā atsevišķi vērtētas arī lauku vidusskolas. Par labāko šo skolu vidū nosaukta Andreja Upīša Skrīveru vidusskola. Godalgotajā otrajā vietā ierindojas Mārupes vidusskola, savukārt trešajā vietā - Rudzātu vidusskola. Tām seko Aglonas vidusskola, Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskola un Ķekavas vidusskola.

 

Specializēto skolu konkurencē pirmo vietu ieņēma Rīgas Doma kora skola, aiz sevis atstājot Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolu, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu.

 

Par labāko profesionālo vidusskolu atzīta Bebrenes vispārizglītojošā un profesionālā vidusskola, labākā tehnikuma (koledžas) tituls pienākas Malnavas koledžas izglītības programmu īstenošanas vietai "Višķi", savukārt 2016.gada labākā vakara (maiņu) vidusskola ir Ludzas novada vakara vidusskola.

 

Reitinga mērķis ir izveidot objektīvu skolu, kurās realizē vidējo izglītību, vērtējumu pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem. Par datubāzi reitinga veidotāji izmanto Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra organizēto skolēnu centralizēto eksāmenu rezultātus.

 

Skolu vērtēšana notiek pēc skolēnu gūtajiem rezultātiem centralizētajos eksāmenos, vērtējot sniegumu mācību priekšmetos latviešu valoda, matemātika, angļu valoda, dabas zinātnes (bioloģija, fizika, ķīmija), vēsture.

 

Katra mācību priekšmeta reitinga punktus aprēķina kā matemātiski vidējo no skolēnu eksāmenā iegūtajiem vērtējumiem, izteiktiem procentuālā novērtējumā, dalot ar 10, lai reitinga vērtība būtu robežās no 0 līdz 10 (salīdzināma ar iepriekšējiem gadiem). Skolas reitinga punktus iegūst, aprēķinot atsevišķo mācību priekšmetu reitinga punktu matemātiski vidējo vērtību. Skolas reitinga punkti ir robežās no 0 līdz 10.

0
Autors:BNS
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti